Estudiants de Musicologia creen la instal·lació sonora ‘Sons d’ona / Sons dona’ al Centre Cívic Barceloneta (Activitat externa)

Publicat el 06/03/2020

Estudiants de l’especialitat de Musicologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) han participat en una instal·lació sonora titulada Sons d’ona / Sons dona, que s’emmarca en l’exposició “Dones transitant”, que es pot visitar del 5 al 28 de març al Centre Cívic Barceloneta. Posteriorment, el dia 7 de maig, a les 13 hores, els mateixos estudiants presentaran a la Biblioteca Barceloneta La Fraternitat els resultats de les seves recerques etnogràfiques sobre els sons de les dones i l'ús de documents sonors al barri.

Dones transitant

Estudiants d'Etnomusicologia

Aquesta instal·lació sonora ha estat realitzada amb els enregistraments recollits durant les sessions de recerca de camp fetes durant el mes de febrer en col·laboració amb les entitats i veïnes de la Barceloneta i ara es presenten dins d’aquesta exposició.

La recerca de camp explorarà les perspectives sonores de les dones de la Barceloneta, les seves pràctiques musicals i els seus hàbits d'escolta. L'estudi se centrarà en la memòria sonora de les dones grans del barri, els cors i les corals femenines, el flamenco, el record de Carmen Amaya i l'ús dels documents sonors de la biblioteca.

Al llarg del mes de febrer els estudiants participants han fet tres sessions, en horari lectiu, durant les quals s'han entrevistat veïnes i han enregistrat l'entorn acústic del territori, sota la direcció de la professora Ilaria Sartori

Els artistes, que han participat a través de l’assignatura d’Etnomusicologia III són Petra Vlasman, Isabel Flores, Lai Diez, Cecília Vaccari, Daniel Tomaino, David Mercado, Jennifer Acuña.

L’exposició mostra com les dones transiten el món creant al seu pas; xarxes de coneixement, solidaritat, art, vida. L’exposició s’acompanya de dones transitant i creant, obrint espais de defensa dels drets humans, de complicitat i d’amistat.

                                       

Més informació:

Centre Cívic Barceloneta (C. Conreria, 1-9. Ciutat Vella)

Exposició Dones transitant