Laura Anne Young

Laura Anne Young

Nascuda a Toronto de Rússia i l'herència irlandesa, Laura va començar els seus estudis de música a l'edat de set anys i es va convertir en un estudiant d'educació de la guitarra quan tenia nou anys d'edat. Amb una passió poc comú i la intensitat, ella mateixa s'aplica a un domini tècnic de l'instrument, a partir de l'excepcional musicalitat evident des del moment en què va començar a tocar.

Des del moment en el qual era només una nena i a cada pas de la seva carrera, Laura ha estat reconeguda com una talentosa artista, guanyadora de prestigiosos premis a concursos internacionals com el "Andrés Segòvia" de Palma de Mallorca, Espanya i el correu "Jacinto Innocenci Guerrero "a Madrid, Espanya, entre molts d'altres.

A la Universitat de Toronto, Laura va obtenir la seva llicenciatura de música sota la direcció de Eli Kassner. Les donacions d'organitzacions nacionals de Canadà arts - el Consell del Canadà i Ontario Arts Council - una oportunitat per Laura per continuar els seus estudis amb alguns dels millors guitarristes del món, incloent-hi David Russell i Leo Brouwer. Estudiant amb Hubert Kaeppel al Hochshule a Colònia, Alemanya va obtenir el seu mestratge amb honors.

Com a solista Laura ha actuat àmpliament aclamada, oferint programes amb profundidat i audàcia, sovint en sales de concert de tot el món, de l'Alte Oper de Frankfurt, Alemanya, per al Centre Nacional de les Arts a Ottawa, Canadà, per l'Auditori Nacional de Madrid, Espanya. Ella és també un artista convidada regularment i professor en Festivals Internacionals de Guitarra: Toronto, Canadà; Ezstergom, Hongria, Gdansk, Polònia; Colònia, Alemanya, i Volos, Grècia - per citar alguns llocs.

A més de la seva carrera en solitari, Laura va ser membre fundadora de l'exitós trio de Colònia, que es realitza al llarg de la dècada de 1990 a Europa i les Amèriques. Laura està treballant actualment en duo amb el grec Pappas-canadenc cantant Frances al Belt conjunt llàgrimes que presenta peces escrites per a ells per compositors com Helmut Jasbar, Feliu Gasull i Altisent, Hakenberg Stefan tots ells basats en les exploracions contemporànies de la música popular tradicional.

Des 1997 - 2001, Laura va ser el fundadora i directora artística del Festival de Guitarra Internacional d'Amsterdam. Laura Young és professora a l'Escola Superior de Música a Catalunya (ESMUC) de Barcelona, des del 2003.