David Tomàs Realp

David Tomàs

David Tomàs Realp, fagot.

Neix el 1970 a Barcelona, realitza els estudis musicals amb el seu pare en conservatori de la seva ciutat. Posteriorment els amplia a Suïssa i a Stuttgart, amb Sergio Azzolini.

Ha estat fagot solista de la Gustav-Mahler Jugendorchester, sota la direcció de Claudio Abbado i Riccardo Chailly. En l’àmbit de la música de cambra ha realitzat concerts amb músics com Klaus Thunemann, Dag Jensen, Radovan Vlatkovic, i amb el seu Ensemble de vents  Bläsersolisten der Deutschen Kammerphilarmonie, va obtenir el Premi “Echo-Klassik” al millor disc de l’any 1998 a Alemanya, a més de realitzar gires a Europa i Turquia, i un seguit de grabacions per al segell Berlin Classics. Ha ofert recitals de fagot al Japó, Alemanya i Espanya, en col·laboració amb el pianista Kennedy Moretti.

A Espanya ha guanyat les places de primer fagot a l’Orquestra Simfònica de la RTVE i a la “Orquesta Sinfónica de Castilla y León”. Com a fagot principal de la Deutsche Kammerphilarmonie Bremen, ha col·laborat amb músics de la talla de Heinz Holliger, András Schiff, Frans Brüggen o Gidon Kremer, amb qui ha realitzat gires pels principals auditoris del món. Ha actuat com a solista de fagot amb orquestres alemanyes i espanyoles, amb directors com Robert King o Sir Neville Marriner. Amb aquest últim director i l’Orquestra de Cadaqués, conjunt del qual és fagot principal, ha enregistrat diferents CD com el concert per a fagot de Mozart o la simfonia concertant per a instruments de vent del mateix compositor, o les simfonies concertants de Danz, per al segell Tritó.

Ha col·laborat com a primer fagot amb la Chamber Orchestra of Europe al Festival de Luzern, amb la Scottish Chamber Orchestra, al festival d’Edimburg, i al festival internacional de música de Oaxaca (Mèxic) és convidat anualment tant en la faceta de pedagog com de concertista.

Ha estat professor a la Hochschule für Künste Bremen, al Conservatorio Superior de Salamanca i al  Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. L’any 1999 fou nomenat catedràtic de Fagot a la Folkwang Hoschule Essen. Actualment desenvolupa la seva labor pedagògica al Centre Superior de Música del País Basc (MUSIKENE) i a l’Escola Superior de Múscia de Catalunya (ESMUC).

En les edicions de 2002 i 2008  va formar part del Jurat del Concurs Internacional de Fagot de la ARD a Munich, Alemanya.

En la seva faceta de director ha dirigit diferents ensembles de vent arreu de la geografia espanyola i l’Orquestra Simfònica de la Escola de Altos Estudios Musicais de Santiago de Compostela. Sovint  ha estat convidat  per a preparar i dirigir les seccions de vent de les orquestres simfòniques de Castilla y León,  Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona o a la Banda Municipal de Vitòria, i de diferents orquestres joves com la Joven Orquesta Nacional de Espanta (JONDE), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, o les joves orquestres de les regions de Múrcia, Andalucía, Madrid, País Basc, etc…