Oriol Saña

Saña, Oriol

Professor de violí jazz

Nom i assignatura. Oriol Saña, violí jazz

Categoria professional. Professor Titular

Càrrec. Professor de violí jazz i música moderna

Titulacions acadèmiques. Títol superior en l'especialitat d'intèrpret de violí jazz i música moderna (ESMUC)
Títol Professional del Conservatori de Terrassa,
Bachelor 's Degree Berklee College of Music Cum Laude
Màster Oficial de la Universitat Autònoma de Barcelona en Musicologia i Didàctica de la Música, finalitzant els seus estudis de doctorat en Història de l'Art i Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona amb el títol de tesi: I si el jazz et solucions a els problemes? Aquest mateix any 2014

Activitat concertística. Concerts acompanyant múltiples artistes per tot Espanya, Europa i els Estats Units.

Interessos i projectes d'investigació. Projecte HARMOS, Comunitat Europea, 2004. Síntesi gestual de violí basada en mostres per a la casa Yamaha, UPF, 2007. Online logística Recordings 'Repository & Visualizer, UPF, 2012.

Especialització interpretativa. Jazz i Música Moderna per a instruments de corda (violí, violí 5 kurdes, viola, violoncel, contrabaix) així com a instruments elèctrics de corda.

Premis. Premi Rotary International Scholarship, Premi Berklee International Scholarship Cum Laude, Premi 2011 Sol Major Alcanyís, Nominat als Premis Max de les Arts Escèniques, millor director musical amb "Turn me on" amb Virus String Quartet i la Companyia de ballet David Campos, disc nomeinado als Grammy Latino 2008 "Balmoral" amb Loquillo, Premi Caja Madrid a la "V Fira de musica al carrer de Vila-Seca" amb el "Virus String Quartet"
Enregistraments Ha gravat per discogràfiques com Harmonia Mundi, Filmax Music i Warner Brothers amb diferents formacions de jazz i música moderna. En el món del cinema ha gravat diverses bandes sonores amb música de Xavier Capellas com "la vida que t'espera" (2004), "la Ciutat en Zel" (2006), "el Pallasso i el Führer" (2006), "Bruc la llegenda "(2010) i ha participat en la pel·lícula de la directora Eva Vila" B-SIDE: la cara B de la música a Barcelona "

Publicacions .Article "Valorizzare li pratiche musicale: un'esperienza spagnola" ", Musica Domani 137, 2005. Article a la revista musical catalana:" L'ensenyament del violí entre dues mons ", 2009. Article a la revista musical catalana:" El violí avui dia ", 2010. Presentació" Gesture analysis in violin performances "de la tesi: I si el jazz et solucions a els problemes? en la II trobada del grup de treball EPARM (European Platform for Artistic Research in Music), organitzat per l'AEC (European Association of Conservatoires), a Roma, 2012. Publicació en el congrés "SMC Sound and Music Computing 2013" al "KTH Royal Institute of Technology", Stockholm, Suècia, 2 d'agost 2013.

Altres mèrits. Ha col·laborat com a docent al Conservatori Professional de Terrassa, Escola Superior de Música del País Basc (MUSIKENE), Conservatori de Sabadell, Conservatori de Música de Tarragona, Unió Musical Verge de Pueyos d'Alcanyís, Curs Internacional Isaac Albéniz de Camprodon, Seminari internacional de Jazz de Zarautz, Conservatori Bellaterra el Musical, Artez Conservatory (Arnhem, Holanda), Universitat de Viena, Conservatori de Kuopio (Finlàndia), Conservatori de Jaén, Conservatori de Burgos, Conservatori de Haro, Conservatori de Durango ...
En l'ESMUC: Consell Escolar 2002-2014, Coordinador del "Barcelona Fiddle Congress" i "Trobada Fiddle a Martorell" 2013.