Manfredo Kraemer

Kraemer, Manfredo

Professor de violí històric

Especialitzat en la interpretació històricament informada de la música dels segles XVII i XVIII. Transhumant entre Europa i Amèrica com sol·licitat concertista, director i docent. Inclòs pel BBC Music Magazine en 2004 entre els més destacats i influents violinistes barrocs de l'actualitat, la seva discografia comprèn més de 40 títols.

Titular des de 2004 de la càtedra de violí barroc a l'Escola Superior de Música de Catalunya, a Barcelona, manté a l'una una intensa tasca docent en universitats i conservatoris d'Europa i Amèrica. El 1996 funda l'ensamble "The Rare Fruits Council", les gravacions han obtingut destacats premis internacionals.

Impulsor de l'Festival de Música Barroca "Camí de les Estades" de la Província de Córdoba, i fundador de "La Barroca de l'Suquía", una de les primeres i més prestigioses orquestres amb instruments originals en l'Argentina. El 2009 Manfredo Kraemer i La Barroca van ser guardonats amb el premi Konex a l'mèrit. Resident a Córdoba, Argentina, quan no està de viatge cuina amb més passió que excel·lència, i veu créixer el bambú del seu jardí.