Yuval Gotlibovich

Professor de viola

Va néixer a Israel, el 1977. Guanyador de diversos concursos internacionals, Yuval Gotlibovich sobresurt com un dels violistes més demanats de la seva generació.
Ha guanyat el Primer Premi en la VIII Competició Internacional Lionel Tertis, en la competició "Aviv" el 2004, a Israel, i en el Concurs Nacional de Música de Cambra "Fischoff", a Indiana (USA).
La seva activitat concertística es desenvolupa a Europa, Estats Units, Canadà i Israel. Com a solista ha tocat amb l'Orquestra Simfònica de Jerusalem, Tel-Aviv Soloists Ensemble, Ostrobothnia Chamber Orchestra i Texas Festival Orquestra, entre d'altres agrupacions.
Ha col·laborat tocant música de cambra amb artistes de renom com Menahem Pressler, Marc André Haemlin, George Pludmahcer, Nobuko Imai i Janos Starker, entre d'altres.
Els seus concerts es poden escoltar en cadenes de ràdio i televisió com la BBC al Regne Unit, CBC al Canadà, IBA a Israel, FRA a França, Deutschlandfunk a Alemanya i NPR als Estats Units.
Així mateix, ha tocat com a solista i recitalista en importants sales com la Wigmore Hall a Londres, Tel-Aviv Opera House i el Kennedy Center a Washington.
Yuval Gotlibovich posa un èmfasi especial en els concerts de música contemporània. En aquest sentit, ha treballat amb l'Ensemble Modern a Frankfurt, Ensemble Callisto a Chicago, Ictus a Brussel, 21 a Israel i ha treballat amb compositors com Krzysztof Penderecki, Henri Deutilleux i György Kurtág. A més, compositors com Alexandre Eisenberg i Justin Merritt li han dedicat els seus concerts per a viola.
Toca i ensenya regularment en importants festivals d'estiu com són Kuhmo a Finlàndia, Round Top a Texas, Giverny i Villefavard a França i en els congressos mundials de viola.
Ha estat professor de viola a la Universitat d'Indiana de 2004 a 2008. Actualment és Professor de Viola al Conservatori Superior del Liceu a Barcelona i a partir de setembre de 2009 va començar a impartir classes a l'Escola Superior de Música Reina Sofia a Madrid com a Professor Assistent de la Professora Titular Diemut Poppen a la Càtedra de Viola Fundació BBVA i com Professor Principal al Conservatori della Svizzera Italiana, a Lugano.