Luis Ignacio Gascón

Luis Ignacio Gascón

Nascut a Alacant, Luis Ignacio Gascón és un graduat en Saxòfon Clàssic amb un Màster en interpretació per la Universitat del Sud de Califòrnia a Los Ángeles.
Nacho Gascón ha estat professor de saxòfon a la universitat Pomona College i professor assistent a la Universitat del Sud de Califòrnia. A l’any 2001 s’uneix al projecte de l’Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona on imparteix classe de Saxòfon i Música de Càmara.
Entre els seus professors, cal destacar a Serge Bichon, Daniel Deffayet, Arno Borkamp, Nobuya Sugawa, James Rotter, Doug Masek i Claude Delangle.
L’any 1995 Luis Gascón va ser el guanyador de la competició Yamaha Young Artist Program, a l’any 1998 va ser guanyador de l’USC Concerto Competition i al 1999 de la primera beca oferta a un saxofonista clàssic en el prestigiós festival de música d’Aspen, Colorado, sent també finalista en la 1997 New York Concert Artist Guild Competition, celebrada al Linconl Center i en la 1999 Saint Louis Symphony Competition.
Nacho Gascón ha col·laborat amb directors i compositors de la talla d’Esa-Pekka Salonen, Mstislav Rostropovich, John Adams, Eiji Oue, David Robertson, Diego Masson, Michael Stern, Lawrence Foster i John Casken i ha estrenat obres de compositors com Robert Linn, Berthold Tüercke i H.K. Gruber, participant en grups de cambra com The Furious Band , Barcelona 216 i l’Ensemble Barcelona Nova Música i orquestres com Los Angeles, Philharmonic, New West Symphony, Los Angeles Chamber Orquestra, la Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona i l’OBC.
Recentment Nacho Gascón s’ha unit al quartet de saxofons Sax 3 més 1, com a saxòfon soprano. També, junt al guitarrista japonès Sadahiro Otani, forma part del duet Solo2