Xavier Fina

Fina, Xavier

Xavier Fina Ribó és llicenciat en filosofia (UAB) y master en gestió cultural (UB). Des de 2005 és professor del Departament de Producció i Gestió de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Entre 2007 i 2017 va ser cap del departament.

Des de 1989 treballa al sector de la investigació i de la consultoria cultural. Durant prop de deu anys ho va fer des del Centre d’Estudis de Planificació (CEP) i el 1998 crea ICC, Consultors Culturals. Des de la seva creació, ICC ha realitzat prop de dos centenars d’estudis i serveis d’assessorament, fonamentalment per a administracions públiques.

Ha estat professor associat del Departament de ciència política i dret públic de la Universitat Autònoma de Barcelona. També imparteix o ha impartit docència en diferents postgraus, masters y cursos a la Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat de Barcelona, Universitat Ramon Llull i Universitat Pompeu Fabra, així como en altres universitat i propostes formatives nacionals i internacionals. Ha estat coordinador acadèmic del master en gestió cultural de la Universitat de Barcelona.

Va formar part de l’Oficina del Comissionat per al Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya. Ha estat membre de la comissió sobre el Sector àudiovisual en el marc del Pla estratègic metropolità de Barcelona. Va participar en l’elaboració de l’informe La política cultural en España, coordinat pel Real Instituto Elcano per encàrrec del Consell d’Europa / ERICarts. És col·laborador de l’Agenda 21 de CGLU.

Ha estat director de continguts de l’Observatori Basc de la Cultura amb qui col·labora des de la seva creació.