Miquel Bofill

Miquel Bofill

El saxofonista Miquel Bofill neix a Molins de Rei i realitza els estudis de saxòfon al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona sota la direcció del mestre Adolfo Vendes, aconseguint diversos premis i mencions durant aquest període.
Durant dos anys cursa estudis de nivell superior i perfeccionament al Conservatori Nacional de Bordeus sota la direcció del mestre Jean Marie Londeix, obtenint la medalla d'or en el grau superior de saxòfon, i la medalla daurada en música de cambra, mentre treballa amb el "Ensemble International de Saxophone" amb el qual ofereix diversos concerts per França.
Col·laborador habitual de "l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya", amb la qual ha realitzat enregistraments i diversos concerts de solista.
Ha format part de formacions com Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica de Tenerife, Orquestra de Cadaqués, Barcelona 216, i l'Orquestra Simfònica del Vallès.
Director i creador de la formació "SAX 13" (Saxofons de Barcelona), amb el qual ha gravat un C. D., amb motiu del desè aniversari del seu naixement.
Ha efectuat diversos concerts com a solista i amb diferents formacions, tant amb grups de cambra com amb orquestra simfònica, viatjant per Espanya, França, Holanda, Itàlia, Alemanya, Japó, Corea, i els Estats Units, a més d'haver fet gravacions per a la ràdio i Televisió.
Juntament amb l'activitat concertística, realitza una intensa tasca pedagògica. Des de la seva classe de saxòfon al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ha format grups que actualment imparteixen classes a diferents conservatoris i escoles de música, a més d'haver creat diferents grups de cambra guanyadors de molts concursos. També ha impartit diferents cursos a Madrid, País Basc, Alacant, Mallorca, etc.
És Catedràtic del Conservatori Municipal de Barcelona, i professor de música de cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya.