Pablo Manuel Fernández

Pablo Fernandez

Pola de Siero (Asturias) 1971

Des de 1994 és tuba solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i des de l'any 2001 és professor de tuba, repertori específic i música de cambra de l'Escola Superior de Música de Catalunya.
Realitza una àmplia labor docent col·laborant habitualment amb la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i Jove Orquestra de la Regió de Múrcia entre d'altres.
Des de l'any 2006 és professor dels cursos de postgrau de "Expert Universitari en Anàlisi i Interpretació musical", que ofereix la Universitat d'Oviedo dins dels seus títols propis de postgrau.
Els seus principals professors han estat Don Miguel Moreno Guna (Reial Conservatori Superior de Música de Madrid) i Mel Cultbertson (Conservatoris Nacionals de Bordeus i Perpinyà).
Perfecciona els seus coneixements participant en diversos cursos i classes magistrals amb Walter Hilgers, Heiko Treibener, Roger Bobo, Harvey Phillips, Keith Brown, Child Brothers, Dóna-li Clevenger, Warren Deck, Miguel Navarro i Guy Oudenaert.
Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), de l'Orquestra Simfònica d'Estudiants de la Comunitat de Madrid, del grup de tubes "Tubaadicción", del "Quartet de Trombons de Barcelona", del "Quintet de Metalls Barcino" i del grup de metalls "Barcelona Brass Ensemble". Ha col·laborat amb l'Orquestra de Cadaqués, Orquestra de Cambra del "Teatre Lliure", "Grup Barcelona 216", Orquestra Reial Fiharmonia de Santiago, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfòncia de la RTVE, Orquestra Simfònia del Principat d'Astúries, Orquestra Simfònia del Vallès, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra Simfònica de Bordeus i amb l'orquestra del programa de TVE "La Nit Oberta".
Des del 2002 forma duo amb el pianista Rafael Salinas, realitzant nombrosos recitals per tot l'estat.
L'abril de 2001 va estrenar a nivell mundial el "Concert per a tuba i orquestra" de Pere Josep Puértolas durant la temporada 2000-01 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, sota la batuta del mestre Lawrence Foster.
Ha realitzat gires per Japó, Alemanya, Àustria, Romania, Puerto Rico, EUA, Regne Unit, Holanda, Canadà, Xina i França, i col·labora en enregistraments per a Ràdio Nacional d'Espanya, Catalunya Ràdio, Ràdio Televisió Espanyola, Ràdio France, Televisió de Catalunya i la BBC.
També ha participat en diversos treballs discogràfics de Pedro Guerra, Nina, Joan Manuel Serrat i Michel Camilo.