Marta Almajano

Almajano, Marta

Professora de Cant històric

Nascuda a Saragossa, va cursar els estudis de piano al Conservatori de Música d'aquesta ciutat, i més tard els de cant assistint a classes a Barcelona amb Josep Benet i posteriorment amb Jordi Albareda.
Ha cantat en festivals i sales de concert dels cinc continents, com ara l'Auditori Nacional de Madrid, Palau de la Música i Auditori a Barcelona, Teatre de l'Òpera Còmica de París, Ton Halle de Zuric, Meyerson Symphony Center de Dallas, The Library of Congress a Washington, Conzerthaus i Musikverein de Viena, Conzerthaus de Berlín, Lincoln Center de Nova York, Herbst Theater de San Francisco, Biennial de Bridsbane, Festival Internacional de Música de Macau, Festival de Música Colonial i Festival Cervantino a Mèxic, Festival de Música i Dansa de Granada, Festival de Flandes, Festival de Santander, Internacional Double Reed a Rotterdam, Art Sacré de París, l'chaisse Dieu, Festivals de Música Antiga de Barcelona, Sevilla, Stuttgart, Sant Maurizio a Milano, Innsbruck, Utrecht, Bruges, Anvers, Ambrone, Saintes, Beaune, entre d'altres.
Ha estat convidada per grups de la talla d'Il Giardino Armonico, Zefiro, Poema Harmònic, Elyma, Les Talens Lyriques, Orfeó Donostiarra, Orfeu Català, Cor de Cambra del Palau de la Música de Barcelona, Ensemble Baroque de Limoges, Europa Galante per orquestres com ara l'Orquestra Nacional de Letònia, Orquestra i Cor de la Societat Bach d'Holanda, New York Baroque Collegium, Philarmonia Baroque Orchestra de San Francisco, Orquestres Simfòniques de Euzcadi, Barcelona, Tenerife, Galícia, Vallès, Granada, Còrdova etc. Ha treballat sota la direcció de prestigiosos músics com ara Christophe Coin, Robert King, Gustav Leonhardt, Christophe Russeau, Fabio Biondi, Eric Ericson, Giovanni Antonini, Víctor Pablo Pérez, Antoni Ros Marba, Christian Zacharias, etc. Ha format part del grup Al Ayre Español des de la seva fundació el 1987 fins a 2004, any en què va ser mereixedor del Premi Nacional de Música per tota la seva trajectòria anterior.
Fins ara ha realitzat més d'una trentena d'enregistraments discogràfics, destacant la seva tasca de recuperació com interpreti de nous exemples de la música espanyola.
És professora titular de cant històric de l'Escola Superior de Música de Catalunya, a Barcelona.
L'any 2003 va rebre el premi d'interpretació de l'Associació Aragonesa de Intèrprets de Música, i el 2004 li va ser concedida la Sabina de plata del Fòrum d'Opinió La Sabina, i el 2009 li fou concedida la medalla de defensora de Saragossa.