Recull d'imatges amb resum de les activitats

Nou curs 2020-2021, hora zero: 21 de setembre

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obrirà les seves portes el 14 de setembre, com avantsala de l’inici de curs que serà el dia 21. Aquests dies, l’escola estarà preparada per rebre alumnat i professorat. A més, els diferents departaments han dissenyat un curs ple d’activitats, on la música tornarà amb il·lusió. Per exemple, tornarà el cicle Dimarts Toca ESMUC, les jam o els diferents concerts organitzats pels departaments. El mes de setembre continuaran els concerts finals, i el dia 29 tindrà lloc el concert i lliurament del Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors. 

Beques Anna Riera per a nou estudiants de l’ESMUC

La Fundació Anna Riera ha concedit les seves beques a nou estudiants que realitzaran quart curs del Títol Superior de Música de l’ESMUC. Les beques Anna Riera són ajuts de reconeixement a l'excel·lència acadèmica i instrumental, d'una dotació de 4.000 euros cadascuna, i tenen la finalitat de facilitar la dedicació exclusiva a l'estudi. Els estudiants d’aquesta edició són: Celia Libertad Eliaz MijaresAndrea García GarcíaIsabel Junquera BenitezAlejandro López AmadoMaria Isidoro LópezAlejandro Manito DomínguezAna Parejo BelandoMarçal Perramon Moreira, i Emma Stratton Pedret.

Compositores de l’ESMUC a la programació de L’Auditori

Dues graduades en Composició de l’ESMUC, Núria Giménez-Comas i Raquel García-Tomás estrenaran el pròxim any dues composicions pròpies, dins la nova temporada de L’Auditori, que enguany ha dissenyat una programació que inclou la perspectiva de gènere. Les dues obres d’estrena mundial seran interpretades per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. 

ADN ESMUC al Festival LIFE Victoria 2020/2021

Com cada mes de setembre, el Festival LIFE Victoria torna a Barcelona, amb una edició doble que comptarà amb una bona representació de graduats i professorats de l’ESMUC, com ara Helena RessurreiçaoMontserrat SeróAlberto PalaciosMarc SerraMarta PuigÈric VarasXavier Sabata, Mireia Tarragó, Mercedes GancedoAlbert Guinovart i Francisco Poyato. La crisi sanitària de la Covid-19 ha portat l’organització a presentar dues edicions enllaçades pel Primavera LIFE, que el 2019 va haver de ser cancel·lat. L’ESMUC acollirà les classes magistrals LIFE Akademie el mes d’abril de 2021.

Els concerts finals de l’ESMUC en streaming a Youtube

A causa de les mesures organitzatives especials en matèria de salut pública que ha dictaminat la Generalitat de Catalunya per a l’àrea metropolitana de Barcelona, els Concerts Finals Avaluables de l’ESMUC es faran sense públic i podran seguir-se en streaming a través del canal ESMUCcat de Youtube.

El Quartet Casals protagonista de la primera Biennal Internacional de Quartets a L’Auditori

Abel Tomás, Vera Martínez, Jonathan Brown i Arnau Tomás, professors i membres del Quartet Casals, donaran el tret de sortida a la temporada 2020-2021 de L’Auditori de Barcelona, amb la primera Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, que es desenvoluparà a L’Auditori entre el 17 i el 20 de setembre. Aquesta iniciativa del mateix Quartet, està cocomissariada amb L’Auditori.

L’ESMUC, amb Magalí Datzira, a la Mercè 2020

Les festes de la Mercè 2020 acolliran, com ja és tradicional, concerts de les diferents escoles superiors de música. Per part de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), la graduada Magalí Datzira amb la seva formació actuarà el dijous 24 de setembre, a les 12 hores, a l’escenari de la Mar Bella. El concert tindrà lloc amb l’aforament limitat i seguint les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries.

Música als Jardins del Museu Pau Casals

Graduats de l’ESMUC tornen enguany a oferir les seves propostes al cicle Música als Jardins, que organitza la Fundació Pau Casals. Leos Quartet, Quartet Vivace, Kambrass Quintet i Allania Duo, són les formacions que actuaran als jardins del Museu Pau Casals diferents dies del 8 al 29 d’agost, a les 19.45 hores.

Barcelona Fiddle Congress: Vídeos del professorat

El canal de Youtube de l'ESMUC estrena setmanalment vídeos amb el professorat que ha participat en les edicions del Barcelona Fiddle Congress. Els vídeos mostren peces d'estils diferents per treballar amb els instruments de corda fregada. Cada setmana es presenta un vídeo amb la seva corresponent partitura amb pdf per poder escoltar-la i treballar-la. Aquesta proposta és de Ernesto Briceño que ens presenta el tema La rana.