Activitats de la setmana a l'ESMUC

Inauguració del curs acadèmic 2019-2020

El dimecres 18 de setembre tindrà lloc l’acte d’inauguració oficial del curs acadèmic 2019-2020, de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). La cerimònia començarà a les 12.30 hores, a l’Auditori ESMUC Sala 4. Enguany, a més de les interpretacions musicals del Quartet Atenea, hi haurà un col·loqui amb les graduades i graduats Clara PeyaJoan MagranéRaquel García-TomásEnric Aragonés i Celeste Alías.

Classe magistral de Viktoria Korolionok i Mark Prihodko, músics de la Julliard School de Nova York

El pròxim 17 de setembre, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull un concert i una classe magistral amb músics de la Julliard School of Music, de Nova York: Viktoria Korolionok, piano i Mark Prihodko, violoncel. La classe tindrà lloc a les 18.15 hores a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC.

Clarobscurs, Curos, Flor de Canela i Joina en el 31è Mercat de Música Viva de Vic

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participa en el 31è Mercat de Música Viva de Vic per presentar una mostra de les propostes professionals creades pels Alumni del centre. ClarobscursCurosFlor de Canela i Joina són els artistes que oferiran els seus concerts el 19 i 20 de setembre en la secció L’Off Mercat, al Casino de Vic i a l’escenari de la plaça dels Màrtirs, de Vic. L’accés és lliure.

Massiva representació de l'ESMUC als Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música

Els Premis Alícia, que atorga l’Acadèmia Catalana de la Música en representació del sector a Catalunya, compta amb un gran nombre de finalistes formats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Clara Peya, Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Raquel García Tomás, Kebyart Ensemble o Lluc Casares, entre d'altres, opten a ser guardonats com els millors en la primera edició d’aquests premis. Altres graduats i graduades, així com professorat del centre que ha desenvolupat projectes personals o col·lectius fora de l’àmbit de l’escola, apareixen també entre els nominats.

Nova edició del cicle de concerts Dimarts Toca ESMUC

Enguany, dimarts tornarà a ser el dia de la setmana que l’Escola Superior de Música de Catalunya  (ESMUC) mostrarà la diversitat d’estils i formats musicals que conviuen al centre. Estudiants, graduats i professorat oferiran les seves interpretacions i projectes en el marc d’aquesta segona edició dels concerts de Dimarts Toca ESMUC. Com ja és tradicional, els concerts tindran lloc a l’Auditori ESMUC Sala 4, a les 18.15 hores. L’entrada és gratuïta.

Dimecres ESMUC JAM a La Llanterna de L'Auditori

En aquest nou curs acadèmic 2019-2020, la cafeteria La Llanterna de L'Auditori serà l’escenari del cicle Dimecres ESMUC Jam, que coordina el professor Daniel Pérez, del departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Aquestes jams proposen la interacció entre els músics participants i el públic, i té l’objectiu de mostrar el treball desenvolupat per l’alumnat de jazz en un àmbit extern a les classes.

El Festival LIFE Victoria Akademie a l’ESMUC

Per setè any consecutiu, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) col·labora amb el Festival LIFE Victoria, que impulsa la Fundació Victoria de los Ángeles, i acull les classes magistrals de la secció LIFE Akademie, en aquesta ocasió amb Julius DrakeRubén Fernández AguirreAntón García Abril i Frederica von Stade. Enguany el certamen se celebrarà del 25 de setembre al 17 de desembre.

Premis i reconeixements de graduats de l’ESMUC. Segon quadrimestre

Els graduats i professorat de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Àlex Cassanyes, Luis Alejandro García, Luis Guevara, Laura Pallàs, Núria Conangla i Àlex Rodríguez han rebut diferents premis i reconeixements al llarg del segon quadrimestre del curs 2018-2019. I cal no oblidar els nombrosos graduats i graduades que han estat seleccionats com a finalistes dels Premis Alícia que concedeix l’Acadèmia Catalana de la Música.

Vídeo: Kronos Quartet | Festival Grec | Barcelona, juny 2019 | ESMUC

Els membres del Kronos Quartet van portar a terme, durant els dies 24 i 25 de juny, el seu projecte Fifty for the Future: The Kronos Learning Repertoire amb estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Tres quartets de corda i un de saxos van participar en aquest projecte educatiu que va tenir la seva especial cloenda en els concerts inaugurals del Festival Grec de Barcelona, el 26 i 27 de juny. Els quartets de l’ESMUC van actuar als jardins del Teatre Grec, just abans de l’actuació del Kronos Quartet, i posteriorment, amb el grup van interpretar un dels temes del seu concert. Aquest clip mostra el treball realitzat amb els estudiants de l’ESMUC i imatges del concert.