Premis i reconeixements de l'alumnat

Publicat el 23/06/2017

Els estudiants i graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Josep BascoÁngel Belda, Anna Brull, Laura Farré, Adrián FerrerElsa García, Oriol Mallart, Diego Martin-Etxebarria, Josep-Ramon Olivé, Mateo Peramiquel, Fran Villalba, juntament amb els membres del Kebyart Ensemble i Trempera han rebut diferents premis i reconeixements en el transcurs dels últims mesos del curs 2016 / 2017.

L’obtenció d’aquests guardons són un indicador del bon nivell educatiu que té la comunitat educativa de l'ESMUC i de la feina que realitza. Els reconeixements de l'alumnat i graduats situen l’Escola com un centre d’excel·lència i de referència en la formació superior de música.

Ángel Belda Amorós, graduat de l’ESMUC, va obtenir el passat mes de maig la plaça de clarinet de l’Orquestra Nacional d’Espanya. Àngel va ser alumne del professor Josep Fuster. (Més informació)

 

La mezzosoprano tortosina Anna Brull, graduada en Pedagogia a l’ESMUC ha estat guardonada com a millor nova artista d’òpera 2017 als premis Österreichischen Musiktheaterpreis, que anualment atorga el Teatre d’Òpera de Graz (Àustria). El premi va ser concedit per la seva interpretació de Rosina a l’òpera El Barber de Sevilla. Brull va estudiar Cant amb la professora Margarida Natividade. (Més informació)

Mateu Peramiquel i Josep Basco, són membres de La Banda del Coche Rojo, formació que va ser guardonada amb el premi ARC al millor grup de versions. Els ARC són els premis de referència per a la música en directe i l’espectacle a Catalunya. Els dos músics són graduats de l’ESMUC i desenvolupen la seva activitat en diferents projectes musicals. Peramiquel és pianista i Basco, bateria. Tanmateix,  Mateu Peramiquel també pertany a l’Orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, que el passat mes de gener va guanyar el premi Enderrock al millor disc de Clàssica, amb Tossudament Llach.

Laura Farré Rozada, graduada en piano per l’ESMUC, ha estat seleccionada per participar en l’edició 2017 del Waterloo Region Contemporary Music Sessions (WRCMS), que té lloc a la ciutat canadenca de Waterloo, del 20 al 27 d’agost, a l’àrea metropolitana de Toronto. El WRCMS és una proposta on participen músics i compositors emergents internacionals d’estil contemporani, per realitzar tallers, seminaris, classes i concerts.

 

L’estudiant de piano, Adrián Ferrer, alumne del professor Denis Lossev, ha guanyat el Premi Nacional d’Educació en la Modalitat d'Ensenyaments Professionals de Música, que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i esport. Aquest guardó reconeix el rendiment acadèmic de l’alumnat en diferents àmbits, com ara l’ensenyament artístic de la música. Amb anterioritat va guanyar el Concurs Internacional de Piano Lang Lang Telefònica. (Més informació)

L’estudiant d’arpa, Elsa García de Andres, ha guanyat el segon premi del 8ème Concours Français de la Harpe, celebrat a Limoges (França). El jurat va atorgar el guardó per unanimitat. (Més informació)

El Kebyart Ensemble, quartet de saxos format per alumnes de l’ESMUC, ha guanyat el segon premi en la categoria de cambra del 23è concurs Josep Mirabent i Magrans. El grup està format pels estudiants Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor, i Daniel Miguel, saxo baríton. La formació va néixer l’any 2014 de la mà dels professors Nacho Gascón, Kennedy Moretti i Jonathan Brown. Anteriorment havien guanyat el concurs El Primer Palau i el Premi BBVA de Música, entre altres. (Més informació)

El baríton i alumne de l’ESMUC, Oriol Mallart Vallmajó ha obtingut la beca Bach 2017 per a solistes, que atorga la Fundació Bach zum Mitsingen. Amb aquesta beca, Mallart participa a diferents concerts que s’organitzen a Barcelona al llarg de l’any. Mallart és alumne de la professora Mireia Pintó. (Més informació)

 

Diego Martin-Etxebarria, graduat en Direcció d'orquestra a la primera promoció de l'ESMUC, ha estat escollit com a principal director resident i vicedirector musical general dels teatres d'òpera de Krefeld i Mönchengladbach. Martin-Etxebarria ha treballat a teatres com la Staatsoper de Berlín, Teatro Real de Madrid, Teatro Arriaga de Bilbao,... i amb orquestres com les simfòniques de Bilbao, Euskadi, Granada, Galícia, Tenerife, Yomiuri Nippon Symphony, Nagoya Philharmonic, Osaka Philharmonic,... Va obtenir el primer premi, el premi Hideo Saito i el premi Asahi, al 17è Concurs Internacional de Direcció de Tokio. (Més informació)

 

El passat mes de maig, el baríton català i graduat de l’ESMUC, Josep-Ramon Olivé, es converteix en el primer guanyador de l’estat de la Gold Medal que atorga la Guildhall School (Londres). Aquest és el màxim guardó que pot assolir un estudiant en aquest centre d’ensenyament superior de música. Olivé ja havia guanyat el 2015 el Haendel Singing Competition, a la mateixa ciutat. (Més informació)

El grup Trempera, ha estat guanyador del premi Keep an Eye The Records. El grup està format majoritariament per graduats del departament de Jazz i Música Moderna  de l'ESMUC. Els integrants que han estudiat a l’ESMUC són: Xavi Torres, piano; Bruno Calvo, trompeta; Joan Terol, bateria; Lluc Casares, saxo tenor i clarinet baix, i Giuseppe Romagnoli, contrabaix. (Més informació)

El compositor i pianista paraguaià, Fran Villalba ha gravat amb l’Orquestra Simfònica de Bratislava les peces que va compondre pel projecte final del Màster en Composició de Banda Sonores i Música per a mitjans audiovisuals. Villalba és reconegut per la composició de la música original de la pel·lícula 7 cajas.

Altres premiats de l’ESMUC:

Informació publicada el passat 25.07.2016. 

Informació publicada el passat 23.12.2016.