Oberta la convocatòria del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

Publicat el 05/06/2018

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX, ha convocat el 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, que té com a objectiu ajudar els joves músics en la seva projecció professional. Hi poden participar els joves músics estudiants dels darrers cursos de grau superior, a més de professionals del sector.

Concurs-Alavedra-imatge

El premi compta amb la co·laboració dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. Instituït l’any 1992 per l’Obra Social de Caixa Terrassa amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, el Premi vol retre un homenatge a la soprano lírica terrassenca Montserrat Alavedra i Comas, i és un dels nou guardons que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

Les bases del premi regulen que es poden presentar grups de cambra d’un mínim de tres músics, instrumentals o vocals, i d’un nombre màxim de nou músics. Si el grup ho considera necessari s’admet la presència de director, mentre que l’edat mitjana dels components del grup no podrà superar els 35 anys.

El grup guanyador s’endurà 20.000 euros com a retribució d’una gira de cinc concerts a celebrar per diferents espais referentes de tot Catalunya, a més de gaudir d’un enregistrament en vídeo a la la Sala de la Música del Museu Pau Casals, mentre que el segon premi obtindrà una gira de quatre concerts dins la “Xarxa de Músiques” de Joventuts Musicals de Catalunya, retribuïts segons els seus honoraris vigents. L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) oferirà a més per ambdós premis un “Pla de Mentoring i Promoció”.

Vídeo promocional.

Més informació.