Nou professorat del curs 2017-2018

Publicat el 13/09/2017

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) incorpora nou professorat als departaments de Música Clàssica i Contemporània (orquestral), Sonologia i Producció i Gestió i Música Tradicional.

Oriol Aguilà

Oriol Aguilà

Oriol Aguilà

Oriol Aguilà, és Director del Festival Castell de Peralada des del 2010. Anteriorment ha estat Director d’Estratègia i Marca, i membre del Comitè de Direcció, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; i Director de Mecenatge i membre del Comitè de Direcció del Gran Teatre del Liceu, on va dirigir el programa de mecenatge de la reconstrucció i durant la primera dècada del nou Teatre. Actualment presideix Festclásica, associació en l’àmbit de l’Estat espanyol que reuneix els festivals de música clàssica.

Professor adscrit al departament de Producció i Gestió.

Marc Aixa

Marc Aixa

Marc Aixa

Tot i que neix en Castelló de la Plana el 1991, Marc Aixa és natural de Torreblanca. Fou en aquesta població on va començar els primers passos en el món de la música. Després de formar-se a Castelló i en el País Basc, es traslladà a Amsterdam per finalitzar els seus estudis en l'especialitat de Percussió. És Màster en l'especialitat de Percussió i Timbal en Repertori Orquestral. Ha estat membre de l’European Union Youth Orchestra (EUYO) i de la Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO). També ha format part de l'acadèmia de la Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) amb què manté una extensa col·laboració des del 2014, i a on ha pogut treballar amb mestres com M. Jansons, D. Gatti, A. Nelsons, S. Bychkov, H. Blomstedt, Sir J. E. Gardiner, entre d'altres. També col·labora amb la Camerata RCO, Nederlands Philharmonisch Orkest i Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ha estat professor assistent en el Conservatori d'Amsterdam, professor en la Sweelinck Academy i en l'actualitat professor invitat en el Sistema Europe Youth Orchestra (SEYO).

Emili Blasco

Emili Blasco

Emili Blasco

Ha cursat estudis superiors de piano i música de cambra Barcelona i a Varsòvia, amb la influència especial d’Edward Wolanin, Frederic Gevers, Ilse Graubin, i recentment de Brigitte Meyer. Fa concerts per Catalunya, Madrid, Salamanca, EUA, Veneçuela, Itàlia, etc. Té una especial dedicació a la música de cambra i a la música clàssica catalana i contemporània i ha editat diferents enregistraments en CD  dedicats a Toldrà, Granados, Berg, etc. Col·labora regularment per a la revista Scherzo.

Aquest curs serà pianista acompanyant de música tradicional catalana.

Jaume Colomer

Jaume Colomer

Jaume Colomer

Músic emprenedor amb formació en ADE, Innovació, Emprenedoria (ESADE) i negoci musical. És cofundador de tres empreses: HelloSamples.com (e-commerce, llibreries de so), IMB International  Music Business School i Bellota Sounds (management i editorial de música). En aquesta última, Jaume ha exercit de mànager del compositor Descemer Bueno, conegut a la indústria musical pel hit "Bailando" amb Enrique Iglesias

Impartirà l’assignatura de Producció aplicada a la indústria musical.

Josep M. Domenech

Josep M. Domenech

Josep Domènech

Professor d’oboè històric als conservatoris d’Amsterdam i Toulouse. Nascut a Amposta, comença els estudis de música a "La Lira ampostina" i seguidament es forma a Barcelona, amb Josep Julià, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. També estudia l’oboè a Basilea amb Omar Zoboli i música de cambra amb Sergio Azzolini i Alfredo Bernardini. Ha estat oboè solista de l’orquestra alemanya Concerto Köln del 2005 al 2015 i en l’actualitat és oboè principal amb l´orquestra Orchestre des Champs Elyssés, dirigida per Philippe Herreweghe. Col·labora assíduament amb l’English baroque Orchestra i l’Orchestre Revolutionare et Romantique, totes dues dirigides per Sir John Eliot Gardiner, interpretant repertori des de J.S. Bach fins a Debussy.

Enric Enrich

Enric Enrich

Enric Enrich Muls

Advocat dedicat al dret de l’entreteniment i assessorament en dret de la propietat intel·lectual i imatge a les indústries creatives (www.copyrait.com), com audiovisual, musical, edició, disseny, fotografia, esports i mitjans de comunicació. Ha sigut professor a escoles de dret, de musica i de cinema (UPF – IDEC; Conservatori del Liceu de Barcelona; Berklee College of Music, a Valencia).  

Impartirà l’assignatura de Propietat Intel·lectual.

Sonia Espí

Sonia Espí

Sonia Espí

Llicenciada en Psicologia Social i postgrau en Producció i Comunicació Cultural. Amb una llarga experiència professional en l'àmbit de la gestió, primer en grans empreses multinacionals i després en el sector cultural, actualment és responsable de promoció, coordinació de projectes i producció del Music Technology Group, de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Phonos. 

Impartirà les assignatures de Tecnologia aplicada a la producció i difusió I i II.

Departament de Sonologia.

Marina González

Marina González

Marina González

S'ha format en diverses disciplines de ball, principalment a l'escola de Paca García i amb artistes com Eva La Yerbabuena, Manuela Carrasco, Farruquito, o Antonio Canales. Ha treballat a les companyies de La Yerbabuena, Juan de Juan i Rafael Amargo. Entre els seus premis destaca el Juana la Faraona del Concurs de Joves Valors d'Hospitalet (2009), i el I Certamen de Coreografia organitzat per Eva Yerbabuena (2014). És solista a diferents tablaos com ara el del Carmen, Tablao Cordobés, Tarantos, Palacio del Flamenco, a Barcelona, i al Tablao Vila-Rosa i  les Carboneras, a Madrid. També ha format part de l'espectacle Gran Gal·la Flamenca del Teatre Poliorama i el Palau de la Música Catalana. És professora de ball a les escoles de Paca García, La Tani, La Capitana i al Taller de Músics.

Aquest curs serà bailaora acompanyant del departament de Música tradicional (Flamenco).