Nou curs 2020-2021, hora zero: 21 de setembre

Publicat el 31/07/2020

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) obrirà les seves portes el 14 de setembre, com avantsala de l’inici de curs que serà el dia 21. Aquests dies, l’escola estarà preparada per rebre alumnat i professorat. A més, els diferents departaments han dissenyat un curs ple d’activitats, on la música tornarà amb il·lusió. Per exemple, tornarà el cicle Dimarts Toca ESMUC, les jam o els diferents concerts organitzats pels departaments. El mes de setembre continuaran els concerts finals, i el dia 29 tindrà lloc el concert i lliurament del Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors. 

Accés ESMUC Covid-19

separator

Dimarts Toca ESMUC

Amb l’aforament limitat i amb les màximes mesures de seguretat decretades per les autoritats, la música tornarà a sonar a l’ESMUC. L’Escola ha previst la realització d’una programació d’activitats musicals que complementa el currículum oficial del Títol Superior de Música. El cicle Dimarts Toca ESMUC, del qual informarem el mes de setembre, preveu la seva programació de concerts a la Sala 4 Alícia de Larrocha, amb propostes de les diferents especialitats instrumentals, i amb la participació de professorat i estudiants.

Activitats diverses

Entre altres activitats, està prevista la celebració de la cerimònia inaugural del curs per al 30 d’octubre, amb una proposta molt interessant, una nova edició del Barcelona Fiddle Congress, i les habituals classes magistrals de professorat convidat. 

Premi Joan Guinjoan

Cal prendre nota del concert i lliurament del 18è Premi Internacional Joan Guinjoan per a joves compositors, que tindrà lloc el 29 de setembre, a les 19.30 hores, a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori. El concert comptarà amb la interpretació de diferents obres compostes per estudiants de l’ESMUC, que presenten els seus treballs finals del Títol Superior de Música, i l’estrena de l’obra guanyadora d’aquesta última edició, que s’anunciarà a començaments del mes de setembre. El repertori del concert serà interpretat pel grup instrumental BCN216, dirigit per Ernest Martínez-Izquierdo.

Compte enrere

L'Escola s'obrirà el dia 14 de setembre. Fins aleshores, només hi podrà accedir el personal no docent, els aspirants a les proves d'accés de setembre i els estudiants que tinguin el concert final previst per aquestes dates, així com els membres del comitè avaluador. Serà a partir del 21 de setembre quan la nova normalitat s’inauguri a l’ESMUC.

               

Protocols i Pla de reobertura

La comunitat educativa de l’ESMUC pot consultar la secció de FAQS (preguntes freqüents) per conèixer el Pla de reobertura, i els diferents protocols d’actuació que s’han hagut d’incorporar a la rutina docent. Per exemple, en aquesta secció pot consultar-se el llistat de classes no instrumentals que es faran en línia, o parcialment en línia.

El Pla de reobertura de l’ESMUC dona resposta als nous procediments d’estança, processos i relació que la comunitat de l’ESMUC haurà d’adoptar aquest pròxim curs. Les proves d’accés han estat una prova d’esforç que s’ha superat amb èxit i han servit per posar validar els diferents protocols d’actuació, com ara l’accés al centre, la instal·lació de punts d’higiene personal, retolació relativa als accessos, la utilització dels espais i dels instruments compartits, i l’aforament de les sales, etc. 

              

Més informació:

FAQS (preguntes freqüents)

Pla de reobertura i represa de les activitats

Protocols i consells de prevenció