Monogràfic d’Andrés Lewin-Richter al Dijous toca ESMUC

Publicat el 20/03/2017

Aquest dijous dia 23 de març, a les 19 hores, a l’Aula d’Orquestra, el cicle de concerts Dijous toca ESMUC i en el context ESMUC contemporània el cofundador i actual director de Phonos gaudirà del primer concert monogràfic del cicle: Andrés Lewin- Richter.

Andrés Lewin Richter

Andrés Lewin-Richter és un compositor nascut a Miranda d’Ebre, Burgos, l’any 1937. La seva obra utilitza una gran diversitat de materials, tècniques i llenguatges per a crear un nou univers sonor en el qual els recursos electrònics amplien les possibilitats tímbriques dels instruments. Als anys 50 ingressa a les Joventuts Musicals de Barcelona i s'especialitza en el camp de la música electroacústica. Durant tres anys treballa al Columbia Princetown Electronic Music Center de Nova York on col·labora i aprèn amb grans figures com Vladimir Ussachevsky, Mario Davidovsky i Edgar Varèse.

Després de l'estada als Estats Units s’instal·la a Barcelona on, juntament amb Josep Maria Mestres Quadreny, funda Phonos i també participa en la creació del Grup Instrumental Català. Actualment dirigeix la fundació Phonos i és professor honorari de la Universitat Pompeu Fabra. Tant per la seva obra com per la seva tasca formativa Andrés Lewin-Richter representa una figura pionera de la música electroacústica espanyola.

El cicle Dijous toca  ESMUC planteja una programació diversa i inclusiva per a tots els estils musicals sorgits i treballats a l’escola. El disseny i la producció del cicle la gestionen directament els alumnes de Producció i Gestió del centre, sent així un projecte de l’estudiantat per als diferents projectes de l’alumnat.

Per estar en contacte seguiu el cicle a la pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/DijousTocaESMUC/

 

capçalera dijous

Programa:

1. Tinell (1983), per a cinc percussionistes i electrònica

2. Entrada (2015), per a trombó i electrònica

3. Secuencia XX (2016), per a dues arpes i electrònica

4. Secuencia XXI La Caza (2017) per a trompa i electrònica

             

Més informació:

Dijous toca ESMUC

Fundació Phonos

Dijous Toca ESMUC