L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC tanca el cicle dels Grans Conjunts dins del Sampler Sèries de L’Auditori

Publicat el 06/06/2019

L'ESMUC posa punt final al cicle dels Grans Conjunts amb el concert de l'Orquestra Simfònica, sota la direcció d'Ernest Martínez Izquierdo. El concert, que s'emmarca dins del cicle Sampler Sèries de L'Auditori de Barcelona, tindrà lloc el dijous 20 de juny, a les 20 hores, a la Sala 1 Pau CasalsL'entrada és gratuïta, però cal recollir-la prèviament a les taquilles de L'Auditori o descarregar en línia gratuïtament aquí.

Grans-Conjunts-2019

La formació interpretarà un programa amb tres obres: Edgard VarèseAmériques (1918-21); Kaija SaariahoOrion (2002), i Pierre BoulezNotations I-IV (1980. Universal Edition A.G.).

Aquest concert, que pràcticament tanca la temporada d’actuacions musicals de l’ESMUC, es fa dins del cicle Sampler Sèries, l’aposta de L’Auditori de Barcelona per les noves creacions sonores.

Al llarg dels últims cursos, aquest cicle ha comptat amb diferents propostes presentades per l’Escola. L’última d’aquestes col·laboracions va ser la participació de l’ESMUC Percussion Ensemble i l’ESMUC Free Ensemble, el passat 11 d’abril, dins del Festival Emergents, amb un programa que presentava Persephasa, d’Iannis Xenakis i una improvisació lliure amb diferents instrumentistes, dirigida per Núria Andorrà.

                             

Amb aquest concert es posa punt final als concerts del cicle dels Grans Conjunts que enguany s’han fet des del 24 de maig amb la Cobla de l’ESMUC, passant per la Música Tradicional (dilluns 27, dirigit per Eliseo Parra), Música Antiga (dimarts 28, amb direcció de Lluís Coll i Lambert Climent), Flamenco (dimecres 29, amb la direcció de Rycardo Moreno) i per últim, el concert de la Big Band, dirigida per Lluís Vidal.

                                

Grans Conjunts

Els Grans Conjunts són aquelles formacions de caràcter estable que, per una banda, formen part de l’activitat curricular del centre i, per l’altra, són la formulació visible i estable de l’activitat acadèmica i instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Els Grans Conjunts són al mateix temps una eina formativa i un mecanisme de projecció de l’escola, de la seva activitat i del talent que s’hi desenvolupa en una experiència plenament professional.

Al llarg d’una setmana, després d’acabar les classes del quadrimestre, els estudiants que participen en les diferents formacions treballen amb els seus directors amb unes dinàmiques pròpies de la rutina professional. En virtut de la interdisciplinarietat del Centre, els estudiants de les diferents especialitats poden participar en les agrupacions de Grans Conjunts, la qual cosa complementa la seva formació musical i enriqueix la seva interrelació.

                         

Recordatori:

Dia: dijous 20 de juny de 2019

Hora: 20 hores

Lloc: L’Auditori Sala 1 Pau Casals

Entrada: Gratuïta. Cal recollir l’entrada prèviament a taquilles o descarregar en línia gratuïtament aquí.

 

Més informació:

L’Auditori. Sampler Sèries

Grans conjunts de l’ESMUC

 

Col·laboracions:

L'ESMUC agraeix a l'empresa SETEM (Servei Tècnic d'Electrònica Musical) la cessió de l'orgue clàssic Eminent E20 de la marca Eminent dels Països Baixos i el seu suport tècnic especialitzat en aquest tipus d'instruments. L'orgue serà utilitzat al concert de l'Orquestra Simfònica del 20 de juny.

Logo Setem