L’ESMUC, seu de la V Jornada de la Salut dels Músics i les Arts Escèniques

Publicat el 04/05/2018

La cinquena edició de la Jornada de la Salut dels Músics i les Arts Escèniques comptarà amb professorat de l’ESMUC i es presenta amb el subtítol de “Treballem la por escènica per transformar-la en oportunitats”

V Jornada de Salut

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acollirà el proper 28 de maig la V Jornada de la Salut dels Músics i les Arts Escèniques. Amb el subtítol de ‘Treballem la por escènica per transformar-la en oportunitats”, la cinquena edició d’aquesta trobada anual proposarà eines per afrontar i superar la por escènica  que pot sorgir en professionals que treballen davant del públic, a més de realitzar un taller pràctic d’acústica de recintes on es donaran les eines per adequar locals d’assaig i sales d’estudi, amb la intenció de reduir la pressió sonora en benefici dels músics.

L’edició d’enguany serà la primera que es realitzi a l’ESMUC, després de la celebrada l’any passat a les instal·lacions del Taller de Músics – Escola Superior d’Estudis Musicals i de les tres anteriors realitzades a Manresa, i manté el seu propòsit d’ajudar a millorar als professionals de les arts escèniques en el seu rendiment global a través de diferents eines de suport.

El programa està adreçat a totes aquelles persones que es dediquen a les arts escèniques, una amplia relació que inclou professionals de la música, actors i actrius, responsables de prevenció, representants del sector de l’oci i la música, professorat i periodistes, entre d’altres, i comptarà amb les següents sessions:

  • Introducció a l’entrenament del ninja per combatre la por escènica, a càrrec de Jonathan Camps, professor de l’ESMUC.
  • Acústica de recintes a nivell d’usuari, a càrrec d’Enric Guaus, professor de l’àrea de Sonologia de l’ESMUC i membre del Grup de Recerca “Investigació i Creació Musicals2 de l’ESMUC.
  • Gaudir i no patir com a músic, a càrrec de Betlem Gomila. 
  • Música, silenci, cos i interioritat, a càrrec de Natxo Tarrés i Santi Serratosa.

Les sessions es realitzaran a l’Aula d’Orquestra de l’ESMUC i compten amb la col·laboració de Cases de la Música, OBC – Auditori, Gran Teatre del Liceu, Festival de Peralada, Acadèmia Catalana de la Música, Associació de Músics de Jazz, Música Moderna i l’Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art.

El preu d’inscripció és de 30 euros (places limitades), amb preu reduït (20 euros) per estudiants del Taller de Músics, l’ESMUC,  UManresa –FUB i empreses associades a Mútua Intercomarcal. Procés obert del 20 d’abril al 24 de maig a través del següent link o presencialment a la Fundació Universitària del Bages (av. Universitària, 4-6 de Manresa).

      

Més informació:

Teniu tota la informació de la jornada a www.salutmusics.cat.

Tel. 938757348.

Email infofc@umanresa.cat

       

RECORDATORI:

V Jornada de la Salut dels Músics i de les Arts Escèniques 

28 de maig de 2018 a les 9.00h