L’ESMUC participa en la Setmana d’arquitectura 2018

Publicat el 07/05/2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participarà amb dues intervencions musicals en la Setmana d’Arquitectura 2018 (del 10 al 20 de maig) que organitza l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe. Els concerts tindran lloc el 12 de maig al Pati d’entrada de la Model  i el dia 18 al Pavelló Mies van der Rohe.

Setmana d'arquitectura 2018

Durant aquests dies i dins del marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la ciutat de Barcelona es convertirà en l'epicentre d'un ampli ventall d'activitats relacionades amb el món de l'arquitectura i la ciutat, que volen contribuir a reforçar el valor que té per als ciutadans i ciutadanes el seu entorn urbà construït. Alhora, es vol apropar el disseny de la ciutat al gran públic i difondre els valors de l’arquitectura, l’urbanisme i l’enginyeria.

Els concerts, que estan organitzats per la Fundació Mies van der Rohe i l’ESMUC són els següents:

 

Xenakis: música i espai a la model

Dissabte, 12 de maig

Pati d’entrada de la Model

19.30 hores

“Persephassa” (1969), peça per a sis percussionistes, és un clàssic del segle XX en què Iannis Xenakis (compositor i arquitecte)  tracta l’espaialització del so com a paràmetre musical a través de diverses tècniques compositives. El fet de presentar aquesta obra amb els percussionistes repartits entre el públic i al pati d’entrada de la presó Model aporta un valor afegit: col·loca els assistents en un espai que ha estat transitat durant molts anys per presos, funcionaris i familiars.

Activitat gratuïta.

Organitzador: Fundació Mies van der Rohe i ESMUC

Intèrprets: Javier Andrés, Daniel Artacho, Sabela Castro, Julián Enciso, Daniel Munáriz i Fernán Rodríguez, Percussions. Lorenzo Ferrándiz, Director. Més informació.

                                      

Una banda sonora del Pavelló Mies van der Rohe

Divendres, 18 de maig

Pavelló Mies van der Rohe

13 hores

Els estudiants de l’ESMUC ens acosten al context musical del Pavelló Mies van der Rohe, obra que l’arquitecte alemany va projectar per l’exposició internacional del 1929 a Barcelona. S’interpretaran obres de Paul Hindermith coetànies a l’arquitecte alemany durant els anys de la seu planejament i construcció.

Programa: Paul Hindemith-Kleine Kammermusik op 24 nº2 (quintet de vent)
Zwei kanonische Duette (duet de corda)

Intèrprets: Alejandro Manito, flauta; Marc García, oboè; Fernando Espino, clarinet; Max Salgado, trompa i Mateo Chover, fagot.

Activitat gratuïta amb inscripció.  

                            

Més informació:

Setmana d'Arquitectura