L’ESMUC davant el nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19

Publicat el 15/10/2020

El Govern de la Generalitat ha presentat un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 davant l’empitjorament de les dades registrat durant els darrers dies. Les mesures, aprovades pel Procicat, afecten la docència i l’activitat de l’Escola Superior de Música de Catalunya durant els pròxims 15 dies. Seguint les recomanacions, es recomana limitar al màxim la presència a les instal·lacions a aquelles activitats realment inajornables i per aquesta raó, les classes es faran en línia, tret de les assignatures d’interpretació col·lectiva, que seran presencials.

Davant la necessitat de contribuir a reduir la mobilitat de les persones i la interacció social, i atès que l’escola ja tenia prevista la flexibilitat en l’aplicació de les mesures acadèmiques en funció de l’evolució de la pandèmia en el Pla de l’Escola Superior de Música de Catalunya davant l’exposició al SARS-CoV-2 (Coronavirus), s’han pres diferents decisions que afecten la comunitat educativa.

Des del dijous 15 d’octubre i fins el 29 d’octubre (ambdós inclosos) les activitats docents es realitzaran a distància de manera sincrònica a través de la plataforma Teams, llevat de les assignatures següents, que seran presencials:

  • Improvisació. 
  • Música de cambra, combo, i tot tipus de conjunts instrumentals i vocals.
  • Pràctiques de direcció.  

L’escola romandrà oberta durant aquest període de tal manera que l’alumnat que no disposi d’instrument adequat per a l’estudi pugui accedir al centre.

El professorat que durant aquest període encadeni assignatures presencials i en línia podrà també accedir al centre així com reprogramar -de mutu acord amb l’alumnat- les assignatures que ara s’han previst de fer de manera diferent. I sempre amb el vistiplau del responsable del departament corresponent, que validarà l’excepcionalitat.  

L’adequació del personal d’administració i serveis de l’ESMUC a les condicions de semipresencialitat ja funcionen des de l’inici de la pandèmia. Cada equip de treball ha adaptat els seus recursos a les necessitats del centre i a les recomanacions de Salut pública, i així continuarà durant aquest període de quinze dies.