L’ESMUC amb el Fringe Musical de Torroella de Montgrí

Publicat el 08/07/2019

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta aquest any dues propostes de graduats dins la sisena edició del Festival Fringe Musical Talent Emergent de Torroella de Montgrí: Luis Guevara i el projecte d’Inés GalvánClarobscurs. Les actuacions tindran lloc el 19 i el 20 de juliol respectivament. L’entrada és gratuïta.

Luis Guevara

Luis Guevara

Aquesta nova edició del Fringe Festival, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, continua amb el seu objectiu de ser una plataforma per als joves talents de la música, seleccionats amb la col·laboració d'alguns dels millors conservatoris i escoles de música d'Europa. El programa recull un ampli ventall de gèneres musicals que van de la música clàssica al pop-rock, passant pel rhythm and blues, la música contemporània, el jazz, el flamenco, el funk i la música indi.

                  

Els graduats de l’ESMUC

Luis Guevara actuarà el divendres, 19 de juliol, a les 18 hores, a la Fundació Mascort. Dotat d'un gran talent i una exquisida musicalitat, Guevara és un dels joves guitarristes més prometedors de Xile. Després de cursar estudis de guitarra a la Facultat d'Arts de la Universitat de Xile, es va traslladar a Europa amb una beca de la Fundació Guitarra Viva per cursar un màster d'estudis avançats d'interpretació clàssica i contemporània a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota la direcció d'Àlex Garrobé. Luis Guevara és guanyador de diversos premis a concursos internacionals.

Inés Galván - Clarobscurs

Inés Galván - Clarobscurs

Clarobscurs és un repertori de cançons originals escrites i cantades per Inés Galván acompanyada per Aleix de Gispert a la guitarra, Juan Pablo Balcázar al contrabaix i Pol Ribó a la bateria. El grup crea històries sobre les contradiccions de la naturalesa humana interpretades amb la sonoritat del jazz eclèctic que es recrea tant en el discurs musical com en el de la paraula, a través d’harmonies modulants i línies melòdiques dinàmiques.

El Fringe constitueix l’avantsala de la 39a edició del Festival de Torroella de Montgrí que se celebrarà del 2 al 22 d’agost, que també comptarà amb la participació del grup La Cantoría, format per graduats del departament de Música Antiga de l’ESMUC.

També dins del Jazz Festival de l’Estartit, també actuarà el graduat Lluç Casares, recent premi de la crítica del millor disc de Jazz de la revista Enderrock.

 

RECORDATORI:

Luis Guevara. Divendres, 19 de juliol, 18 hores. Fundació Mascort. Gratuït

Clarobscurs. Diumenge, 21 de juliol, 20 hores. El Molinet. Gratuït.

                                     

MÉS INFORMACIÓ:

Fringe musical

Festival de Torroella