Estudiants del departament de Jazz participen al projecte Django Bates and the Music of loose tubes

Publicat el 27/03/2019

Els propers 4 i 5 d’abril un grup d’estudiants del departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) formaran part del concert Django Bates Big Band and the music of Loose Tubes que tindrà lloc a L’Auditori de Barcelona i al Festival de Jazz de Granollers, respectivament.

Aquest concert forma part del projecte de la Unió Europea Music Up Close,que té com a objectius cooperar amb algunes de les millors orquestres europees per comissionar nous treballs orquestrals de compositors vius, i també desenvolupar i promoure coproduccions musicals de formats innovadors amb orquestres i ensembles joves.

En aquest cas, el projecte ha estat coproduït per L’Auditori, l’ESMUC, el Conservatori de Berna i l’Orchestre National de Lille, en el que hi participa alumnat i músics de les tres escoles implicades.

El concert, Django Bates and The Music of Loose Tubes, comptarà amb la direcció i composicions de Django Bates, que s’ha encarregat del projecte pedagògic.

Els músics de l’ESMUC que hi participen són, Jofre Alemany, Maria Cruz, David Mallo, Álvaro Ocón, Oriol Reverter i Dídac Moral. Tots ells s’integraran en la Big Band que protagonitza aquest concert, juntament amb músics dels altres dos centres educatius.

 

Music britànic

Django Bates és un pianista, director i compositor britànic conegut per la seva innovació en el Jazz i pel ressorgiment d’aquest estil al Regne Unit amb la seva Big Band i Orquestra, Loose Tubes (1984-1990). Algunes de les obres de la formació podran escoltar-se als concerts de L’Auditori i del Festival de Granollers. A part de les seves pròpies composicions, Django Bates i la Big Band també ens oferiran obres de compositors clàssics, mostrant les diferents facetes d’aquest artista de renom internacional.

                       

Les dades dels concerts són les següents:

  • Dijous, 4 d’abril. L’Auditori de Barcelona. Sala 2 Oriol Martorell. 21 hores. Preu: 7 €. Més informació.
  • Divendres, 5 d’abril. Casino de Granollers (C. Agustí Vinyamata, 29). 22 hores. Preu: 12 euros. Més informació.