Els graduats del Kebyart Ensemble guanyadors del Concurs Orpheus de Suïssa

Publicat el 03/12/2018

El quartet de saxos Kebyart Ensemble, format pels graduats de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Víctor Serra, saxòfon alt, Pere Méndez, saxòfon soprano, Daniel Miguel, saxòfon baríton, i Robert Seara, saxòfon tenor, han guanyat el prestigiós Concurs anual de Música de Cambra Orpheus de Suïssa.

Kebyart

Els concerts i el concurs Orpheus fundats fa 40 anys, es tracta d’un concurs internacional amb grups emergents de tota Europa. El primer premi consisteix en una dotació econòmica de 5.000 CHF, l'encàrrec d'una obra que serà dedicada al quartet Kebyart per un jove compositor suís i la participació en els festivals de Adelboden Swiss Chamber Music Festival i Festival Musikdorf Ernen.

Des d’aquest mes de setembre, el Kebyart Ensemble resideixen a Suïssa cursant el Màster de Música de Cambra a la Musik Akademie Basel, per un període de dos anys, amb destacats professors de renom internacional com Rainer Schmidt (Hagen Quartet), Sergio Azzolini, Claudio Martinez-Mehner i Anton Kernjak.

                                        

Sobre els Kebyart Ensemble

Creat a l’ESMUC l’any 2014 per aquests quatre joves catalans, van ser inicialment guiats per Nacho Gascón. També han seguit consells de músics de renom com Kennedy Moretti, el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Alexander Pavlovsky i Ori Kam (Jerusalem Quartet), Vincent David, Jordi Francés, Albert Julià i l’Ensemble Squillante.

Inspirats per la riquesa tímbrica, rítmica i estilística de la música tradicional d’Indonèsia decideixen unir els mots kebyar+art, essent el Gamelan Gong Kebyar un dels conjunts instrumentals de l’illa de Bali. L’orientalisme balinès, com d’altres músiques al·lòctones, ha influït en l’estètica de nombroses obres d’autors occidentals dels segles XX i XXI.

Són els guanyadors del cicle “El Primer Palau 2016”, on també van obtenir els premis especials atorgats per Joventuts Musicals de Catalunya, i el premi Catalunya Ràdio. També han estat guardonats amb el prestigiós “Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra – Premi BBVA de música” i el primer premi en la XIVª edició del Concurs Internacional de Música “Les Corts”. El 2017 es van emportar el segon premi al “Concurs Mirabent i Magrans de Sitges”. L’any 2015 van obtenir el segon premi de la 84a edició del “Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España” i anteriorment han rebut el primer premi al “X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès”.

Kebyart Ensemble ha ofert concerts per tota la península i també a l'estranger en països com Alemanya, Rússia, Àustria, Holanda i Luxemburg. Han estat programats a les temporades del Palau de la Música Catalana, l'Auditori de Barcelona, Fundación Juan March... A més han gravat el seu primer treball discogràfic "Accents" per Columna Música, lloat per la crítica especialitzada.

Des de l'any 2018 són un dels grups de l'ECMA (European Chamber Music Academy) on tindran l'oportunitat de treballar amb alguns dels més prestigiosos músics de cambra d'Europa i oferir concerts per diferents capitals europees i a Xina.

Des del 2017 són artistes de la casa Selmer i Vandoren.