Els germans Saglie ofereixen a l’ESMUC un concert de piano amb temàtica xilena

Publicat el 26/09/2019

El dijous 3 d’octubre, tindrà lloc a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Encuentros chilenos,un concert a càrrec del compositor i pianista Luis Saglie i la seva germana, Mariette Saglie, especialista en l’obra del seu familiar i encarregada de donar a conèixer aquest repertori. L’actuació d’aquests músics xilens tindrà lloc a la Sala d’Orquestra, a les 12.30 hores, i l’entrada és gratuïta.

Amb aquest repertori per a piano sol i piano a quatre mans, el compositor pretén homenatjar tres grans icones de la cultura nacional xilena: Pablo Neruda, premi Nobel de literatura; Violeta Parra, fundadora de la nova cançó xilena; i Víctor Jara, cantautor, professor i director de teatre xilè.

                         

Luis Saglie

Aquest pianista és reconegut internacionalment per músics professionals, públic i premsa com a compositor. Es manté també actiu en les seves facetes de pianista, director musical i pedagog. Ha aconseguit un ràpid ascens en la seva carrera musical, amb una demanda de col·laboracions constants per part d’instrumentistes, grups simfònics, grups de cambra, universitats i centres artístics. La seva col·laboració amb solistes professionals s’ha estès a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Àsia i Oceania. Va estrenar la seva primera òpera a Viena sota la seva pròpia direcció musical, i també ha compost obres simfòniques, música de cambra, música per a diversos instruments sols, música per a cinema i teatre musical. Actualment és catedràtic de composició a la Universitat Major de Xile.

                               

Meriette Saglie

Meriette Saglie, va començar els seus estudis de piano als quatre anys amb el professor Sasha Popovich. Quan en tenia dotze es va traslladar a Viena, on va estudiar a la Universitat de la Música vienesa. Amb 16 anys va tornar a Xile, on va estudiar al Conservatori de Música de la Universitat de Xile. Posteriorment va ser acceptada a la Universitat de Califòrnia sota la tutela del pianista i pedagog Vitaly Margulis, on va obtenir un Bachelor of Music, Master of Music i un Doctorat en Arts Musicals. Meriette té una forta afinitat amb la música contemporània i actualment manté una col·laboració musical amb el seu germà Luis Saglie, compositor i pedagog reconegut internacionalment.