El cicle de Grans Conjunts mostra la tasca docent de l’ESMUC arreu de Catalunya

Publicat el 03/01/2019

Els concerts de la Cobla, l’ESMUC Jazz Project, la Banda Simfònica i el Conjunt d’Antiga de l’ESMUC se celebren aquest gener.

Grans Conjunts ESMUC 2019

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta el cicle de Grans Conjunts d’aquest curs 2018-2019, que comptarà amb els concerts de la Cobla, l’ESMUC Jazz Project, la Banda Simfònica i el Conjunt d’Antiga. Les actuacions, que es desenvoluparan entre el 22 i el 24 de gener, tindran lloc a diverses localitats de Catalunya: Barcelona, Lleida i Girona. Aquest cicle, en què participen les diferents formacions de l’Escola, vol mostrar la riquesa i la diversitat de les diferents especialitats que s’hi estudien. A més, és una manera d’ensenyar al públic el treball que l’alumnat ha fet durant el curs i la tasca desenvolupada en l’àmbit docent pels diferents departaments. Tots els actes són gratuïts i oberts a tot el públic.

La Cobla inaugurarà el cicle a L’Auditori de Barcelona, amb un concert titulat Contrasts, música per a Cobla, que serà presentat a l'Auditori Acadèmic ESMUS (Sala 4). El dimarts 22 de gener a les 19 hores el públic podrà escoltar un programa format per obres de Manuel Oltra, Joaquim Serra, Xavier Pagés i Joan Albert Amargós. Aquesta formació d’estudiants del Departament de Música Tradicional estarà dirigida per Josep Moliner i Pedrós.

L’endemà serà el torn de l’ESMUC Jazz Project, que estarà dirigit per Joan Monné, Joan Díaz, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Lluís Vidal. En aquesta ocasió, la formació interpretarà temes del músic estatunidenc Ralph Towner. L’actuació, que anirà a càrrec d’estudiants del Departament de Jazz i Música Moderna, tindrà lloc a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona, a les 19 hores del 23 de gener.
                                    

La Banda a Lleida i Girona

La Banda Simfònica farà doblet i sortirà de Barcelona per actuar a l’Auditori Enric Granados de Lleida el 23 de gener a les 20.00 hores i l’endemà 24 de gener, a les 20.30 hores, a l’Auditori de Girona. Ambdós concerts estaran dirigits per Francesc Prat i tindran el mateix repertori: Concert per a piano i instruments de vent d’Ígor Stravinsky i Et exspecto resurrectionem mortuorum d’Oliver Messiaen. Les actuacions, a càrrec de l’alumnat del Departament de Música Clàssica i Contemporània, comptaran amb un estudiant pianista solista: a Lleida aquest serà Roger Vilarnau i a Girona serà el torn d’Emma Stratton. 
                                 

Barcelona 1807, La gran festa

El Conjunt d’Antiga tancarà el cicle de Grans Conjunts el 24 de gener a Barcelona a les 20 h. Ho farà a Basílica de Santa Maria del Pi, coincidint amb els actes de Barcelona 1807, La gran festa, un programa d’activitats musicals, art i cultura popular entorn de la beatificació del Dr. Josep Oriol. Dirigit per Edmon Colomer, el conjunt d'estudiants del Departament de Música Antiga de l’ESMUC interpretarà per primer cop en època contemporània l’oratori El regresso, de Carles Baguer, considerat el millor músic català de finals del segle XVIII i un dels millors simfonistes hispànics. L'obra va ser composada per encàrrec de la Basílica de Santa Maria del Pi, en el marc de les festes que la ciutat va organitzar per la beatificació del sacerdot de la mateixa basílica. La celebració va esdevenir la més gran mobilització de la població barcelonina des de la desfeta de 1714 i representa un moment de plenitud de la ciutat.

   

   

L’agenda del cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC

Cobla de l'ESMUC. Director: Josep Moliner i Pedrós.

 • Dimarts, 22 de gener del 2019, 19 h. Sala 4 Alicia de Larrocha de L’Auditori de Barcelona. Entrada gratuïta. Presenten: Contrasts, música per a Cobla.
 • Programa:
  • El retorn, Manuel Oltra (1922-2015)
  • Impressions Camperoles, Joaquim Serra (1907-1957)
  • Variacions Grotesques, Xavier Pagés (1971)
  • Variants de Color, Joan Albert Amargós (1950)

ESMUC Jazz Project. Directors: Joan Monné, Joan Díaz, Joan Sanmartí, Francesc Capella i Lluís Vidal.

 • Dimecres, 23 de gener del 2019, 19 h. Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona. Entrada gratuïta.
 • Programa: temes de Ralph Towner (1940)  

Banda Simfònica de l’ESMUC. Director: Francesc Prat.

 • Dimecres, 23 de gener del 2019, 20.00 h. Auditori Municipal Enric Granados, Lleida. Entrada gratuïta. Pianista solista: Roger Vilarnau.
 • Dijous, 24 de gener del 2019, 20.30 h.  Auditori de Girona. Entrada gratuïta. Pianista solista: Emma Stratton.
 • Programa:
  • Concerto for Piano and Wind Instruments, Ígor  Stravinsky (1882-1971)
  • Et exspecto resurrectionem mortuorum, Oliver Messiaen (1908-1992)

Conjunt d’Antiga de l'ESMUC. Director: Edmon Colomer.

 • Dijous, 24 de gener del 2019, 20 h. Basílica de Santa Maria del Pi, Barcelona. Entrada gratuïta.
 • Programa: El Regreso, Carles Baguer (1768-1808)