El Quartet Casals protagonista de la primera Biennal Internacional de Quartets a L’Auditori

Publicat el 22/07/2020

Abel Tomàs, Vera Martínez, Jonathan Brown i Arnau Tomàs, professors i membres del Quartet Casals, donaran el tret de sortida a la temporada 2020-2021 de L’Auditori de Barcelona, amb la primera Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, que es desenvoluparà a L’Auditori entre el 17 i el 20 de setembre. Aquesta iniciativa del mateix Quartet, està cocomissariada amb L’Auditori.

Biennal Quartets BCN

El projecte també comptarà amb l’estrena mundial de l’obra Code is poetry, del graduat de Composició a l’ESMUC, Luis Codera Puzo. El Quatour Diotima serà el responsable de la interpretació.

La Biennal Internacional de Quartets és una trobada de quatre dies amb algunes de les formacions més destacades de l’actualitat. Els quartets Casals, Artemis, Diotima, Modigliani, Marmen, Cosmos i Dalia crean una programació que reivindicarà a Franz Joseph Haydn com un dels pilars fonamentals del gènere, però que també comptarà amb la presència de compositors consagrats com Ludwig van Beethoven, Claude Debussy o Dmitri Xostakóvitx. 

La proposta que presenta L’Auditori de Barcelona oferirà 8 concerts, quatre al matí i quatre al vespre, amb 20 obres per a quartet de corda interpretades per 6 formacions diferents. Els concerts matinals es faran a la Sala 4 Alicia de Larrocha i tindran els quartets de Haydn com a protagonistes absoluts, mentre que els vespertins seran a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona. 

Els concerts es faran seguint les mesures de seguretat establertes. La Biennal compta amb el patrocini del Departament de Cultura i de la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren l’Institut Ramon Llull i L’Atlàntida de Vic.

               

Més informació:

Biennal de Quartets

Quartet Casals

Luis Codera Puzo