Dimarts Toca ESMUC: 'En el Temazcal'

Publicat el 07/11/2018

El concert del cicle Dimarts Toca ESMUC del 13 de novembre servirà per presentar el disc En el temazcal, una obra que recull el Treball Final de Grau de la graduada en Producció i Gestió, Yolanda Moreno. Com cada dimarts, el concert serà a l’Auditori Acadèmic Sala 4 de l’ESMUC, a les 18.15 hores, i l’entrada és gratuïta.

En el Temazcal

El temazcal és un ritual originari dels indis mesoamericans, i consisteix en una cabanya denominada inipi on els usuaris es fiquen i canten amb la intenció de netejar tot allò que no volem que formi part d’un mateix. És a dir, un bany de vapor utilitzat en la medicina tradicional i molt quotidià als pobles del centre de Mèxic. El ritual comença amb la preparació d’un foc on s’escalfen pedres volcàniques que després s’introdueixen a la cabanya de sudació.

En paraules de Yolanda Moreno, En el Temazcal  reuneix dos mons aparentment distants: el temazcal i l’activitat musical professional. El disc recrea aquest ritual tradicional i segons explica Moreno,  “el temazcal és un pont per connectar amb la mare terra i el gran esperit”. Creu també “en la importància dels ponts que uneixen punts distants”, i considera que “amb aquest treball s’uneix gent que no coneix el ritual i la medicina del cant”.

                                              

Connectant energia

Els cants connecten amb l'interior de cadascun i quan cantem expandim la seva medicina. “Contra més persones cantem als elements, a la pachamama, més movem aquesta energia, i això solament pot portar llum!”, afirma la graduada.

La presentació en directe d’aquest àlbum comptarà amb una nombrosa  banda de músics: David Gonzalez, Adrià Serrano, Daniel Val, Marc Urrutia, Arnau Abadal, Alexis Bass, Gustau Garcia, Anna Casado, Anahi Acuña, Violeta Diez, Anna Herrero, Yolanda Bretó, Marc López, Yolanda Moreno i Francesc Minguella.

                             

Dimarts Toca ESMUC

Programa:

01 Abuelitas piedras

02 Poder del Este

03 Madre te siento bajo mis pies

04 Calentito el Temazcal

05 Desde Cunhaq

06 Oxum lava os meus olhos

07 Yemanja

08 Agua vital

09 En este fuego

10 Libero

11 Aqui en la casa de mis abuelos

12 Cóndor

13 Wichichayo

 

Més informació:

En el Temazcal a Facebook

L’àlbum En el Temazcal

A Spotify

A Youtube

Dimarts Toca ESMUC