Bernat Vivancos, compositor i professor de l’ESMUC, col·labora amb Jennifer López, després de treballar amb Rosalía

Publicat el 12/06/2019

El professor de Composició i Orquestració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Bernat Vivancos, ha fet els arranjaments corals de la cançó Limitless, de l’artista estatunidenca, Jennifer López, tema que va presentar en directe el passat 7 de juny en l’inici de la gira americana It’s my party: The live celebration amb prop d’una trentena de concerts.  L’artista canta aquesta cançó en companyia de la seva filla, Emme, d’11 anys.

La cantant, que comercialment es denomina JLo, va contactar directament amb Vivancos fa unes tres setmanes, i li va dir que havia escoltat la seva música i la composició que aquest havia fet amb Rosalía per a la cançó Me quedo contigo, de Los Chunguitos, que la jove cantant catalana va interpretar a la cerimònia de lliurament dels premis Goya de l’Acadèmia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, el febrer passat.

Per a Bernat Vivancos, la cançó Limitless és “un dels punts àlgids i segurament més emotius del show que protagonitza Jennifer López”. En l’actuació, la polifacètica artista presenta la seva filla Emme, d’11 anys, i canta el tema amb ella. És en aquest moment quan sona la música del compositor “amb un gran cor de veus”, segons explica el professor de l’ESMUC”.

Vivancos explica que l’artista pop nord-americana va trucar-li personalment per dir-li que havia escoltat la seva música i per demanar-li “cors d’àngels” per a la cançó Limitless, just en “un moment que havia de ser èpic i majestuós, amb la sortida de la seva filla a l’escenari”. Vivancos va respondre afirmativament i que per a ell seria un honor posar veus d’àngels a la seva cançó. L’autor també va afegir que si podien col·laborar junts, ell hi posaria un plus de sonoritat pròpia. Ella va acceptar reafirmant que volia comptar amb la seva manera de compondre. Finalment, quan mare i filla canten és quan tenen l’acompanyament coral de Bernat Vivancos amb una glossa a vuit veus per a gran cor, i amb la resta de la instrumentació musical que acompanya l’artista.

El compositor destaca que aquesta col·laboració manifesta que no hi ha fronteres per a la música: “que una personalitat com Jennifer Lopez, amb el seu estil i reconeixement internacional global s'interessi per la meva música, que en el fons està als antípodes de la seva, li dona el seu valor de música oberta, que interessa tant als més puristes litúrgics, com a la resta d’amants de la música”.

 

Rosalía, obrint camí

Bernat Vivancos va sorprendre la comunitat educativa de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i l’àmbit musical català, quan es va conèixer que havia fet els arranjaments corals del tema Me quedo contigo, de Los Chunguitos, per a la graduada del centre, Rosalía. En aquella ocasió, el febrer passat, Vivancos va fer els arranjaments d’una cançó escollida per la jove cantant catalana, que va interpretar el Cor Jove de l’Orfeó Català.

Ara, amb aquesta segona experiència amb una de les artistes de l’Olimp pop internacional, Vivancos afirma que és molt gratificant veure com “una graduada de l’ESMUC inspira les artistes internacionals ja consagrades”, la qual cosa demostra la “gran rellevància i seguiment global que Rosalía ha aconseguit” i el futur que té pel davant.

                         

Compositor i professor de l’ESMUC

Bernat Vivancos i Farràs (Barcelona, 1973) és un compositor català i professor de Composició i d'Orquestració de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), des de l'any 2003.

Fill de família de músics, va formar part de l'Escolania de Montserrat. Després va completar a Barcelona els seus estudis de piano amb Maria Canals i de composició amb David Padrós. Posteriorment es va traslladar a la capital francesa, per estudiar composició, orquestració i anàlisi musical amb diversos professors al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París.

L'any 2000 es produeix un punt d'inflexió en la seva carrera, amb el descobriment de la música del compositor noruec Lasse Thoresen, que el porta a traslladar-se a Oslo per ampliar estudis amb ell. Aquesta etapa marcarà la seva trajectòria musical a partir d'aquell moment.

La seva música es caracteritza per ser rica en colors i textures, combinant la modalitat de la tradició occidental amb la recerca de l'espiritualitat basada en l'harmonia espectral. Les seves produccions discogràfiques Blanc i Requiem (Neu Records) han rebut l'elogi unànime de la crítica.

L'any 2007 fou nomenat director musical de l'Escolania de Montserrat, càrrec que ocupà fins al 2014. Fou el compositor convidat de la temporada 2014-2015 del Palau de la Música Catalana juntament amb Arvo Pärt.

Vivancos té un ampli repertori de música vocal i instrumental, amb una particular atenció a la producció orquestral, i rep encàrrecs de les formacions internacionals més prestigioses.    

 

                             

It's My Party: The Live Celebration

Jennifer López (Nova York, 1969) també coneguda com a J.Lo és actriu, cantant, ballarina, productora de discos, dissenyadora de moda i productora de televisió. Segons la revista econòmica Forbes, és la persona d'origen llatinoamericà més rica de Hollywood.

It’s My Party és la segona gira musical de la cantant Jennifer López, que celebra el seu cinquantè aniversari, amb un recorregut de prop de 30 concerts pels Estats Units que va començar el 7 de juny. La gira també preveu concerts a Israel i Rússia. (Viquipèdia)

 

Més informació:

Bernat Vivancos 

Jennifer López