#Apadrinaunpiano amb Néstor Giménez

Publicat el 18/04/2017

El proper 5 de maig, a les 19.30 hores, el graduat Néstor Giménez serà el protagonista del concert de la cinquena edició d’#Apadrinaunpiano que organitza l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El concert, com ja és tradicional, tindrà lloc a l’Auditori de la Fundació Catalunya La Pedrera. Aquesta edició comptarà com a padrí d'honor amb el músic, pianista i professor, Lluís Vidal. El preu de l'entrada és de 10 euros.

Apadrina un piano Néstor Giménez

El mes de maig del 2015, es va realitzar la primera edició de l’apadrinament de pianos de l’ESMUC amb l’actuació del pianista de jazz, Marco Mezquida, i al desembre, la segona edició va estar protagonitzada pel pianista clàssic Adrian Blanco. La tercera, realitzada el mes de maig, va comptar amb Xavi Torres. I l’últim concert el va protagonitzar la Mireia Vendrell.

Aquests concerts formen part del projecte #Apadrinaunpiano, que té l’objectiu de captar fons per a l’adquisició de nous pianos. A través d’aquesta iniciativa de mecenatge s’impliquen patrocinadors, públic amant de la música i els mateixos pianistes graduats. Els músics participants signen el piano per deixar un record i un referent als estudiants que els utilitzen posteriorment a l’Escola.

                      

Néstor Giménez

El Graduat de Piano del Departament de Jazz i Música moderna, Néstor Giménez, serà el proper padrí del nou piano de l'ESMUC que signarà en el pròxim acte de presentació a La Pedrera.

"Em considero creador i músic. Habitualment estableixo la relació entre la creació i la música amb el piano i la composició, però m’agrada sentir-me lliure de fer-ho de tantes maneres com pugui. M’encanta fer i interpretar la meva música i recentment hem estrenat la meva obra “Consagració (Rite)” per orquestra de jazz, fruit de l’encàrrec de l’Auditori dins del cicle “Revisiting”. És una obra original inspirada en la Consagració de la primavera d’Igor Stravinsky. 

                      

L’Apadrinament

Els assistents al concert dels graduats ajudaran a finançar el 25 per cent de l’adquisició del piano a través de l’import de les seves entrades. Un altre 25 per cent de la cobertura del nou instrument s’obtindrà de la subhasta de l’instrument antic que ha de ser substituït. Aquesta subhasta es realitza cada any.

Amb aquest projecte, l’ESMUC només assumeix el 50% del cost de cada nou piano que passa a integrar-se al parc d’instruments del centre, en substitució dels antics. La iniciativa forma part de l’aplicació de criteris de sostenibilitat cultural en l’àmbit de la gestió d’equipaments culturals i docents.

La proposta que lidera l’ESMUC compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera, Audenis, Laie i el Cafè de la Pedrera.

                       

Més informació:

#Apadrinaunpiano

Vídeo Apadrina un piano ESMUC. 4a edició Mireia Vendrell

                       

Recordatori concerts:

Néstor Giménez

Divendres, 5 de maig, 19.30 hores. Auditori de La Pedrera.

Podeu comprar la vostra entrada, mitjançant el web de la Pedrera o la taquilla física situada al l'entrada. L'entrada inclou l'entrada a l'acte-concert i l'apadrinament del piano.