Arnau Tomàs

ARNAU TOMÀS, violoncel

Arnau Tomàs Realp va néixer a Barcelona el 1973. Des de 1990-1994 va estudiar al Conservatori Superior d'Utrecht, amb Elias Arizcuren. Després va ser alumne d'Ivan Monighetti a l'Escola Superior de Música Reina Sofia i en la Musikakademie der Stadt Basel i de Frans Helmerson a la Hochschule für Musik de Colònia. Ha guanyat el primer premi en els concursos Germans Claret (1990), Ciutat de Manresa (1996) i JJMM d'Espanya (1996). També va guanyar el segon premi del Concurs Jonge Talent de Holanda (1991). El 1992 va ser seleccionat per la direcció del Concertgebow d'Amsterdam per participar en una classe magistral televisada impartida per Yo Yo Ma.

Ha estat convidat com a primer violoncel a l'Orquestra de Radiotelevisió Espanyola, l'Orquestra Simfònica de Galícia i el Conjunt Ibèric de Violoncels i ha col·laborat amb la ECCO i la Deutsche Kammerphilarmonie Bremen. A més d'oferir nombrosos recitals de violoncel sol, ha actuat com a solista amb la London Schools Simphony Orchestra, l'Orquestra Filarmonia de Cambra de Barcelona, l'Orquestra de Radiotelevisió Espanyola i l'Orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya. Ha enregistrat un CD de violoncel sol amb obres de Bach, Cassadó i Kodaly.
Arnau és el membre fundador del Quartet Casals. En l'actualitat combina la seva activitat en el quartet amb algunes col·laboracions en el camp de la música de cambra.

Quartet Casals