Mireia Lara

Lara, Mireia

Professora de cant jazz i cant de la música moderna

Nom i assignatura. Mireia LARA Cant / Combo de veu

Categoria professional. Professora Titular

Càrrec. Professora de cant jazz i música moderna, de combo

Titulacions acadèmiques. Títol superior en l'especialitat d'intèrpret de cant jazz i música moderna (ESMUC)
Títol de la Berklee School of Music de Boston, en dues especialidadess: Cant i Arranjaments amb Magna Cum Laude

Activitat concertística. Primeres activitats professionals en corals i cors com el Cor del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona dirigit per Enric Ribó. Participació en la sarsuela el "El Barberillo de Lavapiés" i en òperes com "Cosi fan tutte", "La Traviata", "Il Trovatore", aquestes últimes al Teatre Grec de Barcelona amb Mario Gas com a director.
Líder del grup "Absit Fusion" i vocalista freelance en diferents grups amb actuacions per tot el país.
Als Estats Units vocalista i arranjador d'orquestres llatines, grups de jazz, amb actuacions en clubs, ràdio, TV, a la zona de Massachusetts i New York.
Actuacions amb diversos grups com el "Mireia Lara Trio".
Vocalista de la Big-Band de l'Aula de Música Moderna i Jazz dirigida per Francesc Burrull amb actuacions al Palau de la Música Catalana i al Liceu de Barcelona.
Directora del grup vocal de gospel / pop a capella "Vox Seven".
Col·laboracions amb músics com Fernando Tordo, Julian Vaughan, Luc Barretto, Santi Arisa, Loti Lewis, Lautaro Roses, David Mengual, David Xirgu, Sergio Moure, Lluís Ribalta, Iñaki Salvador, Ignasi Zamora, Marc Miralta, Elisabet Raspall, Manel Camp.
Vocalista del grup "Manel Camp Jazz Quartet".

Interessos i projectes d'investigació. Interès per la pedagogia del cant jazz i música moderna, col·laboracions amb Loti Lewis, Arthur Bernstein, Mili Bermejo, Bob Stoloff, Judy Niemack, Maureen Scott, Helen Rowson, Viv Manning, Gillyanne Kayes. Amb Carme Canela presenta la ponència "La formació vocal específica del cantant de jazz" a l'Associació Catalana de Professors de Cant (ACPC).
Membre de la junta directiva de l'ACPC.
Forma part del projecte ICON, The Innovative Conservatoire, grup internacional de recerca europea d'ensenyament musical.

Especialització interpretativa. Cant jazz i música moderna

Premis. Beca: Beques d'estades a l'estranger per a creadors i agents culturals de la Generalitat de Catalunya.
Premi: "Achievement Award of the Berklee Professional Writing Division".

Enregistraments. Cantant d'estudi en la Sèrie de TV "Basket Fever", Sintonia Municipals '95 CiU, Campanya Nadal "Està arribant el Nadal", Sèrie TV3 "Dones d'Aigua" entre d'altres.
Col·laboració com a vocalista i arranjador en treballs discogràfics: "Flamenc Street Projects" de Thomas Lorenzo, amb Fernando Tordo ( "Tribut als Laureados Nobel"), Sergio Moure ( "D'un temps ençà")
Com a líder: CD, 2010: "Still Crazy" com als líder, vocalista i arranjador
Publicacions
altres mèrits