Josep Fuster

Professor de clarinet

Josep Fuster

Nascut a Vilanova de Castelló (València), va estudiar en els Conservatoris Superiors de València i de Barcelona amb els professors V. Romero, J. Talens Sebastià, J. Panyella i J. Tordera.

És professor de clarinet i de música de cambra de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de l'any de la seva creació, i de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) des de 1993.

Ha estat convidat en diferents orquestres simfòniques (Orquestra Nacional d'Espanya, New American Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de cambra del Teatre Lliure, Orquestra Camerata Mediterrània, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Nacional de Càmera d'Andorra) amb les quals ha participat en gires de concerts per Alemanya, França, Holanda, Itàlia, Estats Units i Japó.

En l'àmbit de la música de camára, és cofundador dels grups *Harmonia Quintet de Vent, Barcelona 216, Diabolus in Musica i Kammart ensemble. La seva dilatada trajectòria en aquest camp ha propiciat la col·laboració amb nombroses agrupacions i intèrprets de reconegut prestigi tals com el Quartet Glinka, Quartet Quiroga, Orpheus Quartet,Solistes de Ibercàmera, i els pianistes Albert Atenelle, Eulàlia Solé, Xavier Dolç, Àngel Puig i Dolors Cano, entre uns altres. Des de 2005 forma duo amb Isabel Hernández, amb qui ha gravat el disc Música virtuosa per a clarinet i piano,vol. I,II i III , les dues Sonates de Brahms, i Homenatge a Weber i Rossini, treballs que han tingut molt bon acolliment per part de la crítica.

Ha gravat, també, l'obra integral per a clarinet del compositor Jesús Rodríguez Picó, ha estrenat el Quintet de la Sala de Llevant per a clarinet i quartet de corda, de Xavier Benguerel, Clarinet concertino de Jordi Cervelló, Concert per a clarinet "Llueixes de l'Alba" Zulema de la Creu i Fantasia per a clarinet, entenimentades i petita percusion de Juan Medina obres que li han estat dedicades.

Ha realitzat diferents enregistraments per a Catalunya Música, RNE, Radio France i la Ràdio Holandesa, així com per als segells discogràfics Hyades Arts, Stradivarius, Edicions Moraleda, Anacrusi Contemporània, Columna Música i Ars Harmónica. Els seus dos enregistraments dels quintets per a clarinet i quartet de corda de Mozart, Weber, Krommer, Bärmann, Spohr i Reicha amb el Quartet Glinka han rebut les màximes consideracions per part de la crítica internacional.

Josep Fuster és artista de Yamaha i Rico.

Per obtenir informació visiteu el seu web: http://www.josepfuster.com