Lambert Climent

Climent, Lambert

Professor de cant històric i cambra

 

Lambert Climent, tenor
Neix a València, en el Conservatori Superior realitza la carrera de cant amb la catedràtica Carmen Martínez, obtenint les màximes qualificacions i sent becat per la fundació "Santiago Lope" de la Diputació de València.
Col · labora assíduament amb grups especialitzats en el Renaixement i Barroc europeu com Sacqueboutiers de Toulouse, Laberints Ingeniosos, La Romanesca, Speculum, Concerto Palatino, Camerata Iberia, Forma Antiqua, Cantoria Hispanica, Ministrils de Marsias, entre d'altres.
Des de 1987 treballa regularment amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, que dirigeix Jordi Savall.
Lambert Climent té nombroses gravacions discogràfiques per als segells Astrée-Auvidis, Alia Vox, Ariane, Naïve / Auvidis, Harmonia Mundi-Ibèrica, Ràdio Nacional d'Espanya, Fonti Misicali i Zig-Zag Repertoires, així com per a diverses cadenes de ràdio i TV europees i americanes.
Realitza gires de concerts per Espanya i Europa, Hispanoamèrica, Estats Units d'Amèrica, Austràlia, Canadà, Nova Zelanda, Israel i Filipines, actuant al Teatre de l'Òpera Còmica de París, Konzerthaus de Viena, Òpera de Sydney, Auditori Nacional de Madrid , Teatre Colón de Buenos Aires, Palau de la Música Catalana, Teatre Real de Madrid i Gran Teatre del Liceu de Barcelona, entre d'altres.
En el camp de l'Oratori, és convidat per orquestres com Le Concert des Nations, OCB i Nacional de Catalunya, Reial Filharmonia de Galícia, Orquestra Barroca de Salamanca, Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, Orquestra Ciutat de Granada, Virtuosos de Moscou, Orquestra Barroca de Sevilla, Orquestra Pablo Sarasate de Pamplona, Orquestra Simfònica Illes Balears, Simfònica de Galícia i Orquestra de Cambra d'Andorra, entre altres, sent dirigit per Josep Pons, Jordi Savall, E. Martínez Izquierdo, Antoni Ros-Marbà, Guy van Vaas, Eduardo López Banzo, Juan José Mena, Wieland Kuijken, LAGarcía Navarro, Manel Valdivieso, Jacques Ogg, Jordi Casas Enrique Ricci, Christophe Coin, Javier Castro, Maurizio Conti, etc.
En l'apartat escènic ha treballat amb Josep M. Mestres, Joan Ollé, Carme Portacelli i Willi Landin.
L'any 2002, i fins al 2010, impulsa, al costat de Lluís Vilamajó, la creació del Cor Barroc d'Andalusia, duent a terme la direcció musical i pedagògica del cor.
           És Professor titular de Cant Històric a l'Escola Superior de Música de Catalunya, (ESMUC).