Patrick Borne

Nascut a Lió.

Llicenciat en Lletres i Història (Université Lió II France). DEUG (Diplôme d'études universitaires générales) en Psicologia i Antropologia (Université Lió II). CAPES Història i Geografia (Educació Nacional, Paris 1993) Màster en Història de les civilitzacions i religions (Universitat Rovira i Virgili, 2002-2004 Espanya). Màster en Programació Neurolingüística, PNL (centre Holos- Amadeus Talents) Tarragona i Barcelona 2010-1012
Ha estudiat a Lió France el piano amb Sergei Kouznetsov, la direcció coral amb Nicole Corti i la pedagogia musical Willems amb J. Chapuis.

Ha estat professor d'Història (Lió i Barcelona) i professor de Llenguatge Musical i d'història de la dansa a Artemis dansa (Tarragona).

Actualment ensenya el llenguatge musical a l'aula de música de la URV de Tarragona, i a l'ESMUC la fonètica francesa aplicada al cant (selecció realitzada el 2004) i l'estètica i poètica de la mélodie française.

Escrits:

- De la nature humaine dans les religions bouddhiste, musulmane et Chrétienne: approche anthropologique, URV-INSF, 2003.
- L'infini en l'homme et ses succédanés modernes, URV-INSF, 2010
- Una sèrie d'articles sobre la relació text-música a la Mélodie française, veure amb l'Esmuc o amb el professor.