Xavier Barbeta

Xavier Barbeta

Xavier Barbeta (1976) va estudiar al Conservatori Superior de Música de Badalona amb Nati Cubells, on obtingué el títol Superior de Piano amb les màximes qualificacions i els premis d’Honor del Conservatori. 

Posteriorment va continuar la seva formació a Rússia amb el pianista Leonid Sintsev en el Conservatori Rimsky-Korsakoff de Sant-Petersburg (1997-2002). En la seva etapa de formació rep també màster-classes de Ricardo Cechetti , Guennadi Dziubenko, Igor Lebedev,  Paul Badura-Skoda, Pierre Reach, Edith Fischer, Victor Teuflmayr o Dimitri  Bashkirov, entre d’altres. Obté el 1er premi al “Concurso Nacional de piano Jacinto Guerrero” (Toledo, 1995), i el  4rt premi a la “Dichler-Sato Competition” (Viena, 2002).

Ha actuat en recitals i formacions de cambra per Espanya, Àustria, Itàlia i Rússia. L’any 2003 debutà como a solista a l’Auditori de Barcelona, interpretant la Rapsodhy in Blue de Gershwin, i des de l'any 2005 fins a dia d’avui és col·laborador habitual de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).Ha participat en nombrosos projectes instrumentals i enregistraments amb grups com BCN-216, Banda Simfónica de Barcelona, Murtra Ensemble o Fermata Contemporània. El Juny del 2013 realitza amb Anacrusi un enregistrament a piano sol amb obres de Beethoven, Schumann i Mompou.

Especialmente interessat en la docència, ha estat professor de piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2007-2009) i és, des de l’any 2005, professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha impartit cursos i classes magistrals en diferents escoles de música i Conservatoris Professionals de Catalunya i ha estat convidat a formar part de jurats a concursos musicals per a joves músics (Concurs Joventuts Musicals de Sant Cugat 2011, Concurs de piano de Benaguasil  2011). És membre fundador de l’Associació pianística Leonid Sintsev.

Des del 2012 participa regularment en els grups de treball dels Seminaris ICON (Innovative Conservatoire) a UK. Actualment prepara la seva tesi doctoral sobre pedagogia pianística a la UAB.