Josep Bros

Josep Bros

Considerat un dels màxims exponents del repertori belcantista amb el qual ha interpretat més de 60 títols, el tenor Josep Bros ha obtingut importants èxits amb el repertori francès i mozartià.

En la recerca constant del seu desenvolupament vocal ha anat ampliant el seu repertori amb títols de repertori verdià, com Don Carlo, Un ballo in maschera, Ernani, etc.

Nascut a Barcelona, va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal i de cant sota la direcció de Jaume Francisco Puig. L’any 1991 debuta amb Don Giovanni i Don Pasquale a Sabadell, i el 1992 al Gran Teatre del Liceu. Des d'aleshores ha cantat als teatres més prestigiosos del món com ara la Scala de Milà, Covent Garden de Londres, Staatsoper de Viena, Real de Madrid, Colón de Buenos Aires, així com a les òperes d’Hamburg, Múnich, Roma, Florència, Berlín, Los Angeles, Washington, Oviedo, Amsterdam, San Francisco, Toronto, Tokio, Sevilla, Hong Kong, entre d’altres.

Realitza una constant activitat en el camp del concert i l’oratori que el du a sales tan emblemàtiques com la Musikverein de Viena, Santa Cecília de Roma, Carnegie Hall de Nova York, Philharmonie de Múnich, Palau de la Música Catalana, House of Music de Moscou, etc.

És acadèmic de la Real Academia de San Romualdo, i d’entre altres premis ha obtingut el Premi Corelli, Premi Orazio Tosi, Premi Lauri Volpi, Lira d’Argento, Premi Federico Romero, Premi Líric Teatro Campoamor.

La seva discografia és molt extensa, amb òperes i sarsueles on podríem destacar La Traviata, Don Carlo, Don Giovanni, Luisa Fernanda, Anna Bolena, etc