Orquestra de Portàtils

logo_laptop

L'any 2008, des del Departament de Sonologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), es va veure la necessitat de crear, des d’un conservatori superior, una formació instrumental específica que servís per aprofundir en la creació i interpretació amb ordinadors per aproximar-nos a l'àrea de coneixement de Computer Music des d’una vessant més artística i col·lectiva. 

Des de la seva presentació pública, s’ha volgut que l’Orquestra fos un espai obert a sonòlegs, compositors i intèrprets, tant professors com estudiants. Però també s’extén a enginyers i programadors, i a tota la comunitat musical en general. L’orquestra de portàtils és oberta a tothom.

Arrencar una Orquestra d’aquestes característiques suposa haver d’assumir uns reptes que no es plantegen en agrupacions més consolidades: No hi ha repertori a mida, cal fabricar-se els propis “instruments”, cal aprendre a tocar-los i cal composar obres per ells. Però per sobre de tot, cal repensar què s'entén per orquestra i quin paper hi juguen els intèrprets i els ordinadors.

Actualment, l'Orquestra està dirigida per en Josep Maria Comajuncosas i en Àlex Barrachina. En formen part estudiants i antics estudiants del Grau en Sonologia (ESMUC), màster en Sound and Music Computing (UPF) i altres membres de procedències molt diverses.

Contacte

Vols venir a donar un cop d'ull? Vols venir a assajar? Assagem a l'ESMUC, Aula 108, els divendres de 18:00 a 20:00.

Més informació