Diccionari de les tecnologies del so i de la música

Diccionari

El Diccionari de les tecnologies del so i de la música és un diccionari elaborat pel Grup de Recerca en Tecnologia Musical del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i l'Escola Superior Politècnica de la Universitat Pompeu Fabra, i coordinat per Emilia Gómez Gutiérrez i Felipe Luis Navarro Valero. Té com a objectiu recollir els termes més comuns de l’àmbit de les tecnologies del so i de la música que necessiten conèixer els estudiants d’aquestes matèries i qualsevol professional de l’àmbit. A banda de termes que designen conceptes generals, hi ha termes d'àmbits molt específics com l'anàlisi i síntesi de so, acústica, psicoacústica, efectes digitals, dispositius i maquinari.

El diccionari conté 247 fitxes terminològiques amb denominacions en català, castellà i anglès i la definició en català. En algunes fitxes, al costat de la denominació que és un manlleu no adaptat s’indica entre claudàtors la llengua de procedència del terme per a advertir que la pronúncia habitual del mot no segueix les regles fonètiques del català, sinó les de la llengua assenyalada. Alguns d’aquests manlleus no adaptats estan pendents d’estudi per part del Consell Supervisor del TERMCAT.
 
Aquest projecte ha tingut l’assessorament metodològic del TERMCAT i el suport del Centre per a la Qualitat i la Innovació Docent (CQUID) i el Gabinet Lingüístic de la Universitat Pompeu Fabra. Addicionalment, també han participat en el projecte investigadors del Grup de Recerca en Tecnologia Musical i del Departament de Sonologia de l'Escola Superior de Música de Catalunya.