Mireia Mora i Griso

Mireia Mora

Títol superior de pedagogia i interpretació de violí clàssic (1993, R.S. Konstervatorium, Munich). Professora titulada de Tècnica Alexander (1996, C.T.C., Londres) després d’estudiar els 3 anys de formació. Postgrau en reeducació de la veu i respiració (1996-1998 C.T.C., Londres). 

Formació en cant modern (Laura Flores) i direcció coral (Manel Cabero). Formació complementària en Mindfullness, Seitai, meditació, dansa lliure, Veu integral, Reiki, T’ai Chi Chuan i U.C.D.M.

Des de 1996 ha exercit com a professora de Tècnica Alexander especialitzada en músics a la seva consulta privada, escoles de música, cursos internacionals de música, conservatoris i universitats d’arreu del país. Ha sigut professora de violí, orquestra i co-directora de l’Escola de Música de la Fundació Collserola (1997-2002), així com professora de violí a Blackheath Conservatoire of Music (1994-1996, Londres), The Arts Educational Schools (1994-1996, Londres) i Waldorf Schule (1986 – 1992, Munich). Directora dels cors amateurs Cor Babel i Cor de Butxaca (2004-2010). Membre de l’orquestra M.J.O. de Munich i Münchner Philarmonie (1986-1993). Actualument viu la música des de l’improvisació amb la veu, cos i violí.

Professora del Departament de Pedagogia de l’ESMUC des del 2003.

Línies principals de recerca

  • El cos i la ment en el procés d’aprenentatge .
  • La Veu: ús corporal i mental en el seu funcionament i salut.
  • El músic vist des de la seva globalitat: cos, ment, emocions i consciencia.
  • La respiració: específica per a instruments de vent i veu i en relació a l’expressió musical  per a tot instrumentista.
  • Tècnica Alexander aplicada a l’activitat del músic.
  • Relació dels propis hàbits psicofísics amb la capacitat d’interpretació , expressió musical, salut, projecció de so i gaudi.
  • Prevenció i recuperació  de lesions musculars en músics i cantants
  • Consciència, meditació i mindfullness en el procés creatiu i presència del músic.

Últimes publicacions

Llibres

Articles

Enregistraments àudio / imatge

  • Col.laboracions a L’ofici de viure. Gaspar Hernández. Catalunya Ràdio. Magazine d’estiu. Lluís Montserrat. COM Ràdio. Estar en forma, les cervicals. TV3.

Projectes de recerca i/o acció educativa 

Enllaços