Graduats

Soledad Sánchez

Soledad Sánchez

Quan vaig acabar els estudis a l'Esmuc el 2006, amb la primera generació de graduats de Musicologia, vaig començar a treballar a l'editorial barcelonina Tritó seleccionant repertori, creant els continguts del web, exercint de community manager i dirigint algunes produccions editorials. Paral·lelament he treballat en projectes independents d'investigació i actualment m'especialitzo en l'anàlisi i la descripció documental de fonts de dansa antiga. Recentment m'he llicenciat en Biblioteconomia i Documentació a la UOC amb el propòsit de complementar la meva formació. Actualmen formo part, dirigeixo o col·laboro amb agrupacions de música i dansa antiga. Estudiar a l'Esmuc em va permetre adquirir competències bàsiques i crítiques en el tractament de la literatura musical mantenint-me a prop de la pràctica interpretativa, que mai vaig voler abandonar.  

                                                                                                                      

Sara Revilla 

Sara Revilla

En acabar la titulació d'Etnomusicologia a l'Esmuc, vaig fer el Màster Oficial d'Investigació etnogràfica, Teoria Antropològica i Relacions Interculturals, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Allà vaig continuar investigant sobre la relació entre música i identitat i vaig realitzar la tesina titulada La Música en Rumanía. Aproximación teórica al estudio de la música y de su contexto cultural en la sociedad rumana. Vaig obtenir una beca FPU del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i actualment faig el Doctorat al Departament d'Antropologia Social i Cultural de la UAB. La meva recerca se centra en el rol de la música en el context d'un país postsocialista, com és Romania, i es constitueix com a investigació etnogràfica fonamentada. Compagino la vessant acadèmica amb la impartició de classes de piano al Conservatori Professional i Escola de Música de Bellaterra.

Estudiar Etnomusicologia a l'Esmuc va comportar, sens dubte, un canvi determinant en la meva manera de percebre i entendre la música, en totes les seves diversitats i accepcions. El plantejament de les classes i l'ambient interdisciplinari em van ajudar a comprendre la magnitud del fenomen musical i les seves dimensions simbòliques.

 

Bienvenido Arana

Bienvenido Arana

Després d’acabar el grau a l’Esmuc, vaig fer un màster de recerca a la Université Paris VIII (dirigit per Ivanka Stoianova) i ara em trobo a la Université Marc Bloch de Strasbourg fent la tesi doctoral (dirigida per Márta Grabócz). En la titulació de musicologia a l’Esmuc he trobat una orientació interdisciplinària, oberta i no excloent dels estudis musicològics i un alt grau de competències professionals dels seus professors. A més sempre m’han ofert ajuda per continuar amb la meva formació.

Miquel Gené

Miquel Gené Gonzàlez

Actualment em dedico a una gran varietat de tasques relacionades amb la música: teclista de bandes de pop i de rock, professor d'instrument i de música de cambra, crític musical, generador de continguts per a l'Auditori, realitzador de materials audiovisuals per a diverses formacions, responsable de comunicació d'espais musicals ... És que la música està a tot arreu!

El Departament de Musicologia de l'Esmuc té molt a veure amb la meva arribada a totes les tasques que faig actualment. La seva mirada oberta i eclèctica sobre el fet musical m'ha permès encaminar els meus estudis cap a allò que més m'ha atret. La varietat del professorat i el seu interès per la formació dels alumnes m'ha permès dirigir les meves inquietuds cap als meus camps d'interès i m'ha fet sentir sempre molt acompanyat en el meu procés formatiu. Moltes gràcies!

Marisa Ruiz

Marisa Ruiz 
Després d’uns anys treballant en diverses empreses d’edició musical, gestió cultural, recerca i un any de docència a l’Esmuc, estic fent una estada a la Cité de la Musique de Paris des de novembre de 2010 fins a maig de 2011, en el marc d’una beca Eurodissea de l’Assemblea de Regions d’Europa. Totes les feines que he tingut des de 2006 han tingut a veure d’alguna manera o altra amb l’Esmuc, a través dels contactes amb professors i alumnes de l’Escola. El que més valoro de la meva formació a l’Esmuc és la transversalitat i la qualitat del professorat, la projecció professional més enllà de la pura recerca i del món universitari, la possibilitat de conèixer estudiants i professors d’altres sectors musicals.

Bernat Rebés

Bernat Rebés
Visc a Lisboa des de fa un temps, després d’haver estat caminant durant quatre mesos, des de Barcelona fins a Finisterre… Em dedico a tocar i fer classes de violí, col·laboro en la música d’un curtmetratge i escric un article sobre la música peruana a Barcelona. L’Esmuc em va donar l’oportunitat de dedicar-me plenament a la música. Les possibilitats són infinites, especialment des de la perspectiva de la musicologia. És un terreny ple d’opcions interdisciplinàries apassionants i per descobrir. El que em sembla més important de l’Esmuc és l’obertura de ment que va suposar estudiar allà. La diversitat d’abordatges que permet la musicologia actual, de temàtiques, punts de vista i eines metodològiques, la riquesa humana de l’escola… Especialment la convivència amb els altres estudiants de musicologia, amb qui hem format un grup molt sòlid, tant a nivell d’amistat com professional. Estudiar a l’Esmuc és un repte constant, un mar infinit de propostes estimulants, una provocació per a qualsevol persona de curiositat excitable.

Jesús Salius

Jesús Salius
Actualment estic fent el doctorat al Departament de Prehistòria de la UAB mitjançant una beca FI-DGR. El meu tema de recerca és l'arqueomusicologia. Faig recerca sobre xiulets prehistòrics a Catalunya. El que més valoro de la meva formació a l’Esmuc és el  caràcter holístic de les assignatures troncals de musicologia i l’enfocament crític per fer front al coneixement a què tenim accés com a investigadors i generadors de nou coneixement.

 

 

 

Laura Ventura

Laura Ventura

Just després d'acabar a l'Esmuc em van acceptar per estudiar el màster Advanced Musical Studies a Royal Holloway University of London, on vaig fer el treball final de màster sobre representacions pictòriques de dones fent música durant els segles XVI i XVII. Actualment, estic fent la meva tesi doctoral (dirigida per Stephen Rose) sobre el mateix tema. Haver estudiat Musicologia a l'Esmuc em va donar l'oportunitat de treballar amb músics pràctics de manera directa, cosa que enriqueix molt més qualsevol acostament de caràcter teòric a la música. A més, em va permetre poder treballar amb grans especialistes en diversos àmbits musicals.