Estudiants actuals

Sergio Latre

Sergio Latre 

Estudiar Musicologia a l'Esmuc representa per mi una magnífica oportunitat de formar-me al mateix temps com a pianista i musicòleg i aprofitar la projecció professional que això suposa. El centre és al mateix edifici de l’Auditori i el Museu de la Música. A través dels vincles interinstitucionals podem aprofitar totes les instal·lacions i les facilitats. A més, estem rodejats d'alumnes d'altres disciplines musicals en un ambient molt ric en què, al mateix Departament, s'hi afegeix una visió molt completa de la música i de la investigació musical, per a la qual és molt productiva l'experiència dels professors, com a musicòlegs, en la divulgació, la investigació o en la seva tasca com a escriptors.                                                                                             

 

Paloma Gento

Paloma Gento

A l'hora d'escollir on volia estudiar Musicologia, tenia molt clar que només hi havia una opció. Estudiar a l'Esmuc tenia diverses coses a favor: un centre especialitzat i interdisciplinari que em permetés seguir en contacte directe amb la música pràctica. Em sembla important no perdre la relació propera amb l'objecte d'estudi perquè molts cops oblidem que, al final, el més important és la música. Quan vaig arribar aquí, la sorpresa fou veure la resta: el contacte humà amb la gent, poder intercanviar opinions i coneixements amb alumnes d'altres especialitats, el “bonrotllisme” general, etc. Una altra sorpresa fou la qualitat professional i humana del professorat i del Departament de Musicologia en particular, i l'ajuda i el suport a l'hora d'escollir objectes d'estudi, que fa que tinguis una llibertat per emprendre un camí propi que en altres llocs és més difícil de trobar. S'hi ofereix una visió en què la teoria és només una part més de la investigació musical.                                 

                                                           

Daniel Gonzalez

Daniel González

Un dels principals atractius i alhora un tret distintiu de l'Esmuc és la diversitat. L'escola ofereix un clima acadèmic singular, ric i heterogeni que estimula la convivència entre “persones” que estudien “músiques” (aquí la idea platonitzada s'esquerda per la mateixa diversitat), tan plurals les segones com les primeres. L'àmbit informal però professional propicia la comunicació propera i la formació de coneixements profunds, i prevé el risc de les mentalitats estretes. El pla de la carrera de Musicologia, el professorat i l'ambient estudiantil acullen i afavoreixen tot tipus d'interessos i d'enfocaments personals.

  

 

Esther Navarro

Esther Navarro

Avui dia ser músic exigeix molt més que saber llegir una partitura o tocar un instrument. Implica reunir una sèrie de competències, com més millor, sobre la música estudiada en totes les vessants: interpretativa, analítica, compositiva, sonològica, pedagògica, historiològica, sociològica... El personal docent de l' Esmuc compta amb grans professionals especialitzats en diferents àmbits, que afavoreixen la interdisciplinarietat i l'accés a totes les respostes. Ells, i especialment la plantilla de professors del Departament de Musicologia, m'han ensenyat a mirar qualsevol fenomen musical des de tots els angles possibles, amb actitud humil i crítica alhora, a comprendre molt millor la societat en què vivim i per què hem arribat on som, esborrant fronteres culturals. A l'Esmuc, m'he format com a músic plurivalent i conscient que "objecte" i "reflexió" són molt millors quan van junts.                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                 Irene Collado

Irene Collado

Tenir l'experiència de mons musicals diferents -els seus sons, els seus protagonistes, les seves idees- fa que un estudiant de Musicologia a l'Esmuc se senti com el peix a l'aigua. Cada dia aprens alguna cosa, sigui a l'aula, als passadissos, als concerts, als cafès, a la biblioteca, a la ciutat... El debat i l'intercanvi d'opinions creen una atmosfera de treball constructiu, estimulant, que t'enganxa i t'allibera al mateix temps, i això es nota tant en els alumnes com en els professors del Departament. Si t'atabales, pots refugiar-te una estona, descobrir  noves músiques o tocar el teu instrument de sempre...    

  

   

David Drudis

David Drudis

Després d'estudiar i practicar músiques extraeuropees a Alemanya, vaig venir a l'Esmuc per aprofundir en aquest camp. La seva transversalitat m'ha posat en contacte amb professors de clàssica, de jazz, de flamenco i de música tradicional, generalistes i especialistes, semiòlegs i schenkerians, de la vella guàrdia, de la nova, i inclassificables. Això genera una dinàmica d'estudis que no existeix en altres centres més uniformes. He rebut classes de gravació i de restauració de documents sonors, de teoria musical clàssica i de jazz, de música d'Orient Mitjà i d'Extrem Orient; he pogut estudiar instrument, participar en conjunts de música antiga, música afrollatina i de gamelan indonesi, i he assistit a cursos sobre ritmes carnàtics, el shakuhachi japonès o l' anàlisi semiològica de la música clàssica. Això m'aporta un ventall molt ampli d'eines  per a la investigació.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Irene Valle de Lope

Irene Valle de Lope

Estudiar Musicologia a l'Esmuc em permet comprendre la música des de diferents prismes. El seu caràcter multidisciplinari i la seva ubicació juntament amb l'Auditori i el Museu de la Música m'ha permès participar en debats, classes magistrals, concerts, simposis o congressos impartits per reconeguts especialistes. També són enriquidores les converses de passadís i les trobades amb companys d'àmbits diferents que ens permeten compartir desitjos i ambicions, crítiques, anhels… Això és molt important perquè, al capdavall, continuarem junts en el món de la música per molts anys…

 

 

Anna Sardà

Anna Sardà

Recursos, punts de vista diferents, intercanvi d'opinions i, sobretot, molta música. Tot això és només una part del que significa estudiar Musicologia a l'Esmuc. L'ambient familiar del Departament i la diversitat d'interessos tant dels alumnes com dels professors enriqueix els continguts d'un camí comú per a tots. Dia a dia, l'Esmuc es converteix en l'escenari de sonoritats de tot tipus, idees, projectes... Estudiar Musicologia implica tenir curiositat i endinsar-se en el descobriment d'un món interdisciplinari on encara queda molt per fer.