Sobre el departament

El Departament de Música Tradicional de l’ESMUC compta amb tres especialitats musicals diferenciades:

  • Flamenco.
  • La Cobla.
  • Música tradicional catalana
flamenco

Cada una de les especialitats compte amb el seu propi pla d’estudis independent. Les especialitats instrumentals que s’ofereixen son les següents:

Flamenco
Cante i guitarra  Flamenca
Instruments de la Cobla
Flabiol i tamborí, Fiscorn, Tible i Tenora
Instruments de la Música Tradicional catalana
Acordió diatònic, Gralla i Cornamussa

El departament és viu i dinàmic i ofereix moltes activitats que complementen la docència ordinària: concerts del professorat, concerts de conjunts de l’Escola, seminaris, tallers, cursos, xerrades i classes magistrals entre d’altres. Així mateix, es treballa en la recerca i potenciació de repertoris i en la creació de grups o conjunts estables sorgits de la interacció entre els estudiants.

A més dels estudis oficials encaminats a l'obtenció del títol de grau, hi ha una oferta de cursos d’especialització i d’estudis de postgrau per tal d’aprofundir  i ampliar coneixements en les diferents especialitats musicals. En aquest sentit, el departament ofereix una iniciativa pionera, el primer  Màster en flamenco. El Màster compte amb dos itineraris: interpretació (presencial) i Flamencologia (100% Online). La branca de flamencologia es de recerca i dona accés a la realització d’un Doctorat.

cobla