Taller d'introducció al gamelan Balinès

El proper 18 de febrer de 2018 la Dra. Kendra Stepputat impartirà un taller de gamelan al Museu de la Música. El taller, organitzat per el programa de músiques d’Àsia de l’Esmuc i el Museu de la Música de Barcelona, s'adreça a estudiants universitaris, docents de l'àmbit de la música, músics professionals, compositors, percussionistes o aficionats a la cultura i a la música asiàtica en general. No es requereix experiència prèvia. 

La inscripció és oberta fins el 15 de febrer de 2018.

Gamelan

El gamelan  

Es un conjunt instrumental autòcton de Bali, Indonèsia, format en gran part per instruments de percussió de bronze forjat i que es toca en grup. La senzillesa de la tècnica d'execució del gamelan i dels patrons rítmics utilitzats permet que qualsevol persona pugui apropar-se al seu aprenentatge en un breu període de temps i sense la necessitat d'experiència musical prèvia. 

La Dra. Stepputat guiarà als participants del taller en una experiència pràctica amb el gamelan Beleganjur. Una incursió de només 4 hores que permetrà descobrir aquestes sonoritats i arribar a tocar una peça en conjunt. 

Vídeo del taller d'introducció al gamelan Gong Kebyar impartit per el Dr. Michael Vercelli (West Virginia University) al 2016

Lloc Museu de la Música
Data Diumenge 18 de febrer 2018
Horari de 10:00 a 13:00 i de 14:30h a 16:30.
Assaig obert de 17:30h
Preu 35 € (*)
Preinscripció Del 20 de desembre de 2017 al 15 de febrer de 2018.

(*) Curs gratuït per als alumnes de l'Esmuc

 

 

Professorat

Kendra S.

Dr. Kendra Stepputat is Assistant Professor in ethnomusicology at the University of Music and Performing Arts Graz. Her research topics include Balinese performing arts, in particular /kecak/, and /tango argentino/ in European perspective. She currently leads a research project (FWF) on the tango-danceability of music, working from an (ethno)choreomusicological perspective. She has published articles in the /Yearbook for traditional music/, /Asian music/, and is Editor of /Performing arts in postmodern Bali/ (2013), co-editor of /Sounding the Dance, Moving the Music/ (2016).

Més informació 

Programa de músiques d'Àsia
Escola Superior de Música de Catalunya
C. Padilla 155

asian.music.program@esmuc.cat