Periodisme i crítica musical

Tant el món de la música com el del periodisme s'han vist enormement afectats per la irrupció de les noves tecnologies digitals i es troben en un moment d'impàs en què les regles de joc es redefineixen constantment.

En aquest context canviant, resulta més important que mai entendre quin ha de ser el paper del periodisme musical i també de quins canals disposa avui el món de la música per arribar al seu públic amb la màxima efectivitat

Hores 20
Calendari Del 2 al 6 de juliol
Horari De 10.00h a 14.00h
Professorat Olga Àbalos, Borja Duñó
Preu 200€
Objectius

Donar eines per entendre millor el funcionament del periodisme i la crítica musical, el seu paper en el marc de la cultura i en relació amb la indústria i la seva problemàtica actual. Ajudar a aquells que volen aprendre a comunicar i publicitar la seva pròpia música o la d'altres.

Continguts

Visió general dels mitjans de comunicació i del periodisme cultural i musical. Què és el periodisme i la crítica musical? Quines són les seves funcions i quin paper ocupen dins dels mitjans? Crisi actual, canvi de model i possibles solucions. Premsa, ràdio, televisió, mitjans digitals i xarxes socials. Agències de comunicació.

Què cal per fer una bona crònica/crítica/entrevista? Com ens podem introduir al món del periodisme i la crítica musical? Quines sortides hi ha? Com podem publicitar la nostra música de la millor manera possible?

Destinataris

Dirigit a estudiants de música, història de l'art, humanitats, periodisme, comunicació, promoció i gestió que desitgin aprofundir en aquest camp de la comunicació cultural. Periodistes que es vulguin orientar en aquest àmbit. Músics que desitgin saber com difondre de la millor manera possible la seva pròpia música.

Metodologia

Hi haurà una part teòrica i una altra de pràctica, amb suport audiovisual. Es treballaran exemples reals, amb anàlisi de textos publicats i taller d'escriptura.

Professorat

Olga Àbalos Cuevas, periodista (diari ARA).

Borja Duñó, periodista (coordinador del suplement PLAY del diari ARA).

                      

Col·laboració

El curs té el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els col·legiats que s'inscriguin tindran un 10% de descompte sobre el preu del curs.

Logo Col·legi Periodistes de Catalunya