Seminari Pedagogies crítiques en la música

El Departament de Pedagogia de l'ESMUC ha organitzat un seminari amb el propòsit de pensar sobre música i generar pràctiques artístiques des del marc de la pedagogia crítica.

El seminari es desenvoluparà al llarg de cinc dissabtes al matí, a partir del dia 13 de febrer, i comptarà amb formadors especialitzats que abordaran aquesta disciplina des de diferents línies temàtiques.

La inscripció al seminari dona dret a l'assistència presencial a les cinc sessions i a obtenir un certificat de participació. 

Contingut del seminari

En aquest seminari obrirem debats al voltant de preguntes com, per exemple, què ensenyem quan ensenyem música, què significa educar “musicalment”, de què parlem quan parlem de creativitat, de sensibilització o de transformació “a través de la música”, o sota quins coneixements, actituds o creences hem construït el concepte de música que transmetem als altres. Les sessions tindran un format interactiu, amb exposició de continguts, exemples pràctics i taula rodona. També aniran acompanyats de lectures que amplien el temari i possibiliten conèixer noves línies d’investigació relacionades amb les pedagogies critiques, així com recursos variats per a treballar en els espais educatius.

El seminari tindrà format presencial i s'emetrà també en streaming pel canal YouTube de l'ESMUC. Si la situació sanitària ho requerís, les sessions afectades es celebrarien exclusivament de manera telemàtica.

Calendari
13/02/2021: sessió I (DES)APRENDRE. Música i pedagogies critiques - Cristina Cubells
27/02/2021: sessió II APROPIANT-SE DE LA PANTALLA. Estratègies didàctiques per a treballar elements sonors i visuals per mitjà del videoart - Úrsula San Cristóbal
06/03/2021: sessió III CONTRA EL CÀNON MUSICAL. Cap a una educació conscient dels relats històrico-musicals - Marina Hervás
13/03/2021: sessió IV PEDAGOGIA DE LA CREACIÓ: Propostes per a treballar música de nova creació a l’aula - Jesús Jara
20/03/2021: sessió V CAP A UNA EDUCACIÓ MUSICAL CRÍTICA. Conclusions i taula rodona
Horari De les 11:00 a les 13:30
Lloc Escola Superior de Música de Catalunya
Més informació i inscripcions Music.cat
Preu 10 €
Data límit inscripció 20 de març

Descarrega't la informació del seminari en pdf

Pedagogies crítiques en la música està coordinat per Cristina Cubells.