Activitats de la setmana a l'ESMUC

Massiva representació de l'ESMUC als Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música

Els Premis Alícia, que atorga l’Acadèmia Catalana de la Música en representació del sector a Catalunya, compta amb un gran nombre de finalistes formats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Clara Peya, Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Raquel García Tomás, Kebyart Ensemble o Lluc Casares, entre d'altres, opten a ser guardonats com els millors en la primera edició d’aquests premis. Altres graduats i graduades, així com professorat del centre que ha desenvolupat projectes personals o col·lectius fora de l’àmbit de l’escola, apareixen també entre els nominats.

Vídeo: Kronos Quartet | Festival Grec | Barcelona, juny 2019 | ESMUC

Els membres del Kronos Quartet van portar a terme, durant els dies 24 i 25 de juny, el seu projecte Fifty for the Future: The Kronos Learning Repertoire amb estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Tres quartets de corda i un de saxos van participar en aquest projecte educatiu que va tenir la seva especial cloenda en els concerts inaugurals del Festival Grec de Barcelona, el 26 i 27 de juny. Els quartets de l’ESMUC van actuar als jardins del Teatre Grec, just abans de l’actuació del Kronos Quartet, i posteriorment, amb el grup van interpretar un dels temes del seu concert. Aquest clip mostra el treball realitzat amb els estudiants de l’ESMUC i imatges del concert.

Clarobscurs, Curos, Flor de Canela i Joina en el 31è Mercat de Música Viva de Vic

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participa en el 31è Mercat de Música Viva de Vic per presentar una mostra de les propostes professionals creades pels Alumni del centre. ClarobscursCurosFlor de Canela i Joina són els artistes que oferiran els seus concerts el 19 i 20 de setembre en la secció L’Off Mercat, al Casino de Vic i a l’escenari de la plaça dels Màrtirs, de Vic. L’accés és lliure.

Nova edició del cicle de concerts Dimarts Toca ESMUC

Enguany, dimarts tornarà a ser el dia de la setmana que l’Escola Superior de Música de Catalunya  (ESMUC) mostrarà la diversitat d’estils i formats musicals que conviuen al centre. Estudiants, graduats i professorat oferiran les seves interpretacions i projectes en el marc d’aquesta segona edició dels concerts de Dimarts Toca ESMUC. Com ja és tradicional, els concerts tindran lloc a l’Auditori ESMUC Sala 4, a les 18.15 hores. L’entrada és gratuïta.

Dimecres ESMUC JAM a La Llanterna de L'Auditori

En aquest nou curs acadèmic 2019-2020, la cafeteria La Llanterna de L'Auditori serà l’escenari del cicle Dimecres ESMUC Jam, que coordina el professor Daniel Pérez, del departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Aquestes jams proposen la interacció entre els músics participants i el públic, i té l’objectiu de mostrar el treball desenvolupat per l’alumnat de jazz en un àmbit extern a les classes.

Premis i reconeixements de graduats de l’ESMUC. Segon quadrimestre

Els graduats i professorat de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Àlex Cassanyes, Luis Alejandro García, Luis Guevara, Laura Pallàs, Núria Conangla i Àlex Rodríguez han rebut diferents premis i reconeixements al llarg del segon quadrimestre del curs 2018-2019. I cal no oblidar els nombrosos graduats i graduades que han estat seleccionats com a finalistes dels Premis Alícia que concedeix l’Acadèmia Catalana de la Música.

Beques Anna Riera per a vuit estudiants de l’ESMUC

La Fundació Anna Riera ha concedit les seves beques a vuit estudiants de quart curs del Títol Superior de Música de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Els guanyadors obtindran cadascú 4.000 euros que seran destinats a facilitar-los la seva dedicació exclusiva a l’estudi durant el curs vinent. Els guanyadors d’aquesta edició són: Queralt Adam Colom, Javier Curiel Pérez, Adrián Ferrer López, Gerard Sánchez Safont, Andrea Santiago Carrillo, Gil Sisquella Oncins, Pablo Valverde Calvo i Ainhoa Zugaza Terradillos.

Graduats de l’ESMUC participen a 'L’ànima romàntica de Món Sant Benet'

Sis graduats de corda de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participen del 12 de juliol al 7 de setembre en L’ànima romàntica de Món Sant Benet, una iniciativa que permet redescobrir el monestir. Cada divendres i dissabte a la nit d’aquest estiu, el Món Sant Benet, un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera, acollirà els visitants, i els músics de l'escola (Laura IsbertJavier GonzálezJohan Gregory Rondón CastilloMarçal PàmiesClàudia Romaní i Marina Soler) interpretaran diferents obres del romanticisme, ajudant a crear una proposta multisensorial que tindrà en la música clàssica i la cultura els seus eixos vertebradors.

Inscripció oberta a la segona edició de les Jornades Ab Sentits

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) torna a organitzar una nova edició de les Jornades Ab Sentits, del 21 al 23 de novembre. Enguany, aquest espai de trobada i intercanvi centra el seu lema en La significació musical, una eina per humanitzar el món i posarà èmfasi en la incidència dels significats expressius sobre les decisions interpretatives. La inscripció és oberta.

Bernat Vivancos, compositor i professor de l’ESMUC, col·labora amb Jennifer López, després de treballar amb Rosalía

El professor de Composició i Orquestració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Bernat Vivancos, ha fet els arranjaments corals de la cançó Limitless, de l’artista estatunidenca, Jennifer López, tema que va presentar en directe el passat 7 de juny en l’inici de la gira americana It’s my party: The live celebration amb prop d’una trentena de concerts.  L’artista canta aquesta cançó en companyia de la seva filla, Emme, d’11 anys.