Activitats de la setmana a l'ESMUC

Cinquena edició del cicle Musicant el Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) endeguen la cinquena edició del cicle de concerts Musicant el Museu Frederic Marès, amb propostes musicals de l’alumnat, graduats i professorat de l’escola. Els concerts tenen lloc al museu en sessions matinals de diumenge, a les 12 hores, de gener a juny del 2020. La primera actuació tindrà lloc el 16 de febrer.

El divulgador musical Albert Reguant dóna a l’ESMUC 80.000 discs de músiques del món

El periodista i divulgador musical Albert Reguant dóna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) un fons musical de músiques del món format per 80.000 discs. Reguant està “molt orgullós i content” que totes aquestes obres vagin a parar a una institució musical i educativa com l’ESMUC, on estudiants de música podran “gaudir-les” i “fer-les servir”. Per a la Biblioteca de l'ESMUC, aquesta donació suposa una gran ampliació de l'abast geogràfic, estils, diversitat i qualitat de la secció de músiques del món.

El festival Labyrinth visita l’ESMUC amb un concert i una classe magistral

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull durant el dijous 13 de febrer diverses activitats coorganitzades pel departament de Musicologia de l’Escola i Laberynth Catalunya, un festival de Músiques de l’Orient Mitjà i del Mediterrani, que enguany celebra la seva cinquena edició a Cardedeu. En aquesta ocasió els músics Christos Barbas (ney i percussions) i Efrén López (llaüt), impartiran una classe magistral oberta de 15 a 16.30 hores, a l’aula A346, i després, a les 19 hores, faran un concert a la Sala 4, en què el públic podrà escoltar improvisacions sobre músiques del mediterrani i de l'Àsia central.

El cicle de concerts Winterlied torna un any més al Goethe Institut

El Goethe-Institut de Barcelona acull una nova edició del cicle de concerts de Lied protagonitzat pels estudiants del Màster de Lied i de Títol Superior de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Amb el nom de Winterlied, o Lied d’hivern, el cicle coordinat per la professora de cant, Assumpta Mateu, compta de tres sessions que se celebraran els dimarts 4, 11 i 18 de febrer, a les 20.15 hores, a la cafeteria del Goethe-Institut.

Seminaris oberts de Didàctica Musical

Enguany els Seminaris Oberts de Didàctica Musical, del departament de Pedagogia, fan la tercera edició per continuar amb les classes obertes. Cada setmana es convida un professor/a o especialista que explicarà els assistents temes d’interès en l'àmbit de la pedagogia musical. L’entrada és gratuïta i oberta al públic. Les sessions tindran lloc els divendres de 9 a 12 hores, a l’Aula A401. Aforament limitat a la capacitat de la sala.

Torna el curs internacional d’interpretació de lied de Wolfram Rieger

Aquest any torna el Curs Internacional d’Interpretació de Lied Wolfram Rieger, que tindrà lloc del 28 de febrer al 2 de març de 2020 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El curs està organitzat per l’Associació Franz Schubert Barcelona i l’ESMUC. Inscripció oberta fins al 31 de desembre de 2019.

L'ESMUC col·labora amb TERMCAT per actualitzar el diccionari d'estils musicals

El TERMCAT ha actualitzat la Terminologia dels estils musicals, un diccionari en línia que recull fins a 129 termes relatius a estils musicals classificats en grups temàtics com ara el jazz, el rock, el pop, el metal o les músiques del món. La terminologia s’ha actualitzat amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de la revista Enderrock.